Pátek, 19. dubna 2024

Toyota oznamuje vítěze Grantového programu ekologických aktivit za fiskální rok 2006

Toyota oznamuje vítěze Grantového programu ekologických aktivit za fiskální rok 2006

25 vítězů Grantového programu ekologických aktivit společnosti Toyota za fiskální rok 2006 si mezi sebou rozdělí celkem 170 mil. jenů.
Za dobu sedmi let, od r. 2000 do r. 2006, dosáhla celková výše grantů udělená v rámci Grantového programu ekologických aktivit částky cca 1,24 mld. jenů, bylo tak sponzorováno 113 projektů ve 40 zemích.
Grantový program ekologických aktivit firmy Toyota byl zahájen na oslavu získání ceny Global 500 Award*, kterou TMC obdržela v roce 1999 v rámci Programu OSN pro životní prostředí (UNEP). Od té doby se Grantový program zaměřuje na podporu praktických projektů v oblasti ekologické výchovy a rozvoje ekologicky přijatelných technologií pod patronátem neziskových a nevládních organizací a skupin. V přihlašovacím období od května do července 2006 bylo přijato celkem 548 přihlášek, z nichž 424 spadá do původní kategorie „obecné granty“ (bez omezení místa implementace projektu a částky grantu), a zbývajících 124 do kategorie tzv. „malých grantů“ (ty se zaměřují na místní aktivity v rámci obce s omezením částky grantu).

Návrhová komise Grantového programu sestávající ze skupinky odborníků z Japonska a dalších zemí světa pod vedením Dr. Keika Nakamury, generálního ředitele JT Biohistory Research Hall, se po dlouhých poradách rozhodla vybrat konečné příjemce grantů pro rok 2006. Přihlášky byly posuzovány např. podle těchto kritérií: přiměřenost projektu; kontinuita a budoucí rozvoj; jasné prokázání nezbytnosti sponzorování; a úroveň spolupráce s místními lidmi. Grantový program v případě „obecných grantů“ bude vybrané projekty podporovat po dobu až tří let, v případě „malých grantů“ je délka omezena na 1 rok.

* Program udílení cen (od r. 1987 do r. 2003) zavedený UNEPem odměňuje jednotlivce nebo organizace, kteří přispívají k ochraně životního prostředí nebo zlepšení z pohledu udržitelného rozvoje. TMC obdržela cenu za své světové prvenství v sériové výrobě hybridních vozů.

http://www.periskop.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů