Sobota, 20. dubna 2024

Karlovarský kraj zvýší podporu projektů ekologické výchovy

Karlovarský kraj zvýší podporu projektů ekologické výchovy

Karlovy Vary -- Karlovarský kraj v příštím roce podpoří ekologickou výchovu a osvětu více penězi než letos. Věnuje na ně 900 000 korun. Dotace na vzdělávání v oblasti životního prostředí jsou určeny především pro neziskové organizace, informovala dnes ČTK mluvčí krajského úřadu Andrea Bocková.

Jednotliví žadatelé mohou získat dotaci až do výše 80 procent celkových nákladů projektu, maximálně však 100 000 korun v kalendářním roce.

"Peníze jsou určeny například na osvětu v oblasti čistší produkce, ekologicky šetrných výrobků, recyklace odpadů nebo na péči o vodní zdroje, okolí vodních toků a nádrží a podporu šetrného způsobu hospodaření v krajině," vyjmenoval krajský radní Luboš Orálek. Dotace mohou získat žadatelé na ekologické výchovné akce formou tiskovin nebo digitálních dat.

Letos kraj podpořil celkem 12 akcí, na které uvolnil 760 000 korun ze svého rozpočtu. Například ZO ČSOP Alter meles získala 100 000 korun na vytvoření interaktivního mapového portálu prirodakarlovarska.cz, STUŽ Karlovy Vary na celoroční provoz střediska s ekovýchovným zaměřením nebo Horní hrad o.p.s. na vybavení terénního informačního centra na zámku Horní hrad.

Zdroj: Deník veřejné správy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů