Čtvrtek, 18. dubna 2024

Zdraví a výborná chuť v jednom balení

Zdraví a výborná chuť v jednom balení

I když čeští spotřebitelé udělali v posledních letech velký pokrok ve svých stravovacích návycích a do svého jídelníčku zařadili více celozrnných potravin, luštěnin, ovoce a zeleniny, přesto se stále málo pozornosti věnuje některým důležitým faktorům, které přímo ovlivňují kvalitu potravin. A ta by měla být pro spotřebitele na prvním místě. Pokud tedy český spotřebitel chce kupovat kvalitní potraviny, měl by se také zajímat o to, jak byly pěstovány a zpracovávány a zdali také při jejich výrobě nedocházelo k poškozování životního prostředí.
Téma "zdravá výživa" je i pro společnost SPAR, která velký důraz klade na kvalitu, čerstvost, původ a požitek z jídla, velmi důležité. Nově tedy do svého sortimentu zařadila ucelenou řadu bioproduktů s názvem SPAR Natur*pur.

Biořada SPAR Natur*pur
Všechny biopotraviny řady SPAR Natur*pur se vyznačují vysokou kvalitou a výrazně nezaměnitelnou chutí. Hlavní prioritou této nové prodejní řady bioproduktů je její ucelenost, tzn. že si zákazníci mají možnost zakoupit biopotraviny i jinde než ve specializovaných obchodech a v síti Interspar navíc vše pohromadě v rámci jednotlivých biooddělení. Současná nabídka biořady, která obsahuje více než 50 produktů, je k dostání v několika prodejních sortimentech, jako jsou mléko a mléčné výrobky, pečivo a také ovoce a zelenina. Zákazníci si tak mohou zakoupit nejen základní potraviny, jako např. bio Natur*pur máslo, bio Natur*pur mléko, bio Natur*pur jogurty, biochléb, ale také bioovoce a biozeleninu. V příštím roce by se sortiment SPAR Natur*pur měl rozšířit o kompletní sortiment těstovin, olivových olejů, uzenin, džusů a také müsli.
Bioprodukty SPAR Natur*pur jsou k dostání ve zcela specifických atraktivních obalech s motivem svěží louky. Zákazníci je najdou ve speciálně označených a vyčleněných prostorech. Nápomocni při jejich koupi všem zákazníkům je proškolený personál, který je odlišen oblečením, a to konkrétně žlutými tričky s logem SPAR Natur*pur. Takto proškolený personál zákazníkům poskytne informace nejen k řadě SPAR Natur*pur, ale také obecně k tématu bio.

Bioprodukty a ekologie
Biopotraviny jsou potraviny vyrobené z bioproduktů, tj. produktů kontrolovaného ekologického zemědělství, což je velmi pokrokový způsob hospodaření s kladným vztahem k půdě, rostlinám, zvířatům a přírodě bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek.
Je prokázáno, že biopotraviny méně zatěžují náš organismus těžkými kovy, zbytky pesticidů a dalšími pro tělo nebezpečnými látkami. Mnoho lidí si proto bioprodukty kupuje z důvodu ochrany svého zdraví i zdraví celé své rodiny.
Biopotraviny ale mají ještě jedno velké plus - jsou ekologické a pro společnost eticky akceptovatelné. Proto je jejich koupě zárukou pro finanční investici nejen do vlastního zdraví, ale i do životního prostředí, a tedy i do rozvoje našeho venkova.

Kvalitu podporuje přísná kontrola
Bioprodukty jsou do sítě Interspar v současné době z větší části dováženy z Rakouska, kde procházejí přísnými pravidelnými vícestupňovými kontrolními opatřeními. Kontroly jsou prováděny jednak u biozemědělců a dále také při zpracování a v obchodním styku, a to prostřednictvím nezávislých, státně autorizovaných kontrolních orgánů. Přísné podmínky a předpisy pro bioprodukty jsou definovány v ustanoveních Evropské unie, dále potravinovým kodexem a také soukromoprávními předpisy. Existují jasná zákonná ustanovení a kontroly, které garantují podmínky pro označení bioproduktů.
Zájmem společnosti Spar je v co nejbližší době navázat úzkou spolupráci s tuzemskými výrobci biopotravin, a přispět tak k prodeji tuzemské produkce, a tedy i k podpoře tuzemských potravinářských podniků.

Pozitivní působení na organismus
Ovocné a zeleninové šťávy se staly v současnosti neodmyslitelnou součástí našeho denního jídelníčku. Nejenže zahání pocit žízně, ale mají zcela pozitivní účinek na lidský organizmus. Jedna sklenka ovocné šťávy po ránu, nejlépe před snídaní, aktivuje látkovou výměnu a podporuje zažívání. Kvalitní šťávy jsou vyráběny přímo z plodů a ovoce. Nejedná se o výrobu zpětně ředěných koncentrátů, nejsou uměle dobarvovány, dochucovány, doslazovány a konzervovány. BIO-šťávy jsou vyráběny z plodů, ovoce a zeleniny pěstované ekologickým zemědělstvím na čistých a živých půdách, které nejsou ošetřovány chemickými postřiky a umělými hnojivy. Firma Biotta Tägerwilen (Švýcarsko) je od svého založení (1931) specialistou na pěstování bio-zeleniny a výrobu zeleninových a ovocných šťáv v bio-kvalitě.
Ovocné šťávy Biotta jsou ideálními nápoji pro sportovce. Obsahují za prvé lehce stravitelný cukr jako zdroj energie a za druhé minerální látky a vitamíny jako účinné látky. Jsou chutnou alternativou k alkoholickým nápojům, optimální pro řidiče a všeobecně na cesty. Jsou lehce stravitelné a podporují látkovou výměnu. Velmi vhodné jsou pro duševně pracující, neboť díky lehce stravitelným cukrům dodávají organizmu potřebnou energii bez velkého zatížení zažívání a současně obsahují také vitamíny, minerální látky, barviva a aromatické látky. Představují alternativu vůči běžněji konzumovaným poživatinám - kávě a čaji.
Zeleninové šťávy Biotta působí pozitivně na celý organizmus a mají specifické účinky ať už jako čisté, jednosložkové (brambory, celer, červená řepa, karotka, ředkev, zelí) nebo jako šťávy směsné. Směsi mohou být dále ovocné, ovocno-zeleninové nebo čistě zeleninové.
Nejznámější čistě přírodní směsí kořenové zeleniny je šťáva vyráběná podle receptu Rudolfa Breusse. Biotta Breuss bio-zeleninová šťáva obsahuje celkem 97 procent jednotlivých zeleninových šťáv obohacených přírodní syrovátkou. Obsahuje šťávy z červené řepy, karotky, celeru, černé ředkve, brambor a dále laktofermentovaný syrovátkový koncentrát. Pomáhá při pročišťování trávicího ústrojí během půstu a současně je i zdrojem vitamínů a minerálních látek tolik nezbytných pro lidský organizmus. Působí aditivně při léčbě a prevenci zhoubných onemocnění. Pročišťuje nejen zažívací ústrojí, ale i celý organizmus a navozuje rovnováhu žaludeční flóry. Zvláště přítomnost syrovátky potlačí v trávicím traktu škodlivé bakterie a posílí ty, které jsou pro organizmus potřebné. V kombinaci s bylinnými čaji vede její požívání ke snižování tělesné váhy.
Mezi novinkami se letos objevují i šťávy z exotického ovoce - Ananas a Exotic. Obě bio-šťávy jsou jemné a ovocné. Jsou lehce stravitelné a vhodné rovněž pro dny ve stylu wellness. Mají velmi vysoký obsah ovocné dřeně a hodnotných, přírodních látek v sedlině. Pouze díky prvotřídní kvalitě surovin a pečlivému výběru a dalšímu zpracování si zachovávají šťávy Biotta svoji nezaměnitelnou, přírodní chuť a plný obsah minerálních látek a vitamínů. Prostřednictvím obchodní společnosti PRO-X s.r.o. Plzeň se Biotta zúčastnila i letošního jubilejního 25. veletrhu Salima. V rámci projektu TRENDY kategorii Go Future! ocenila odborná komise zeleninové, ovocné a směsné bio-šťávy Biotta jako celek a speciálně vyzdvihla i směs šťáv z kořenové zeleniny Biotta Breuss bio-zeleninovou šťávu 500 ml.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů