Středa, 24. dubna 2024

Nabídka technologií

Nabídka technologií
NOVÁ REVOLUČNÍ TECHNOLOGIE OLOVĚNÉ MŘÍŽKY PRO DELŠÍ ŽIVOTNOST AKUMULÁTORU

Reference: 06 HU HUBU 0ERT

Maďarský vynálezce nabízí revoluční technologii olověné mřížky pro delší životnost akumulátoru spolu s výrobním procesem. Nový ekologický olověný akumulátor zdvojnásobuje startovací proud oproti podobnému konvenčnímu akumulátoru, má životnost více než 10 let a může být vyráběn rychleji a při menších nákladech. Využití lze najít v oblasti těžké dopravy, v průmyslu a síťových aplikacích. Vynálezce hledá partnery pro spolupráci v oblasti výroby a financí.

EKOLOGICKÉ ADITIVUM (BOOSTER) PRO FOSILNÍ PALIVA

Reference: 04 ES MAAM 0B1S

Španělská firma vyvinula aditivum pro všechny typy fosilních paliv (benzín, nafta, topný olej), které zvyšuje energetickou účinnost, zlepšuje proces hoření a zlepšuje výkon motoru. Rovněž snižuje náklady spojené s údržbou a životním cyklem vstřikovačů a ventilů. Aditivum je rovněž ekologické, protože je založeno na rostlinném základě, čímž snižuje emise. Firma hledá partnera pro koupi licence nebo obchodní smlouvu spojenou s technickou asistencí.

NOVÁ STRUKTURA SOLÁRNÍHO ČLÁNKU S MALÝMI NÁKLADY NA JEHO ZAPOUZDŘENÍ

Reference: 05 ES BCSP 0CV0

Univerzita ve Španělsku vyvinula novou strukturu solárního článku. Tato nová struktura je založena na buňkách s kontakty na zadní straně, což je umožňuje vyrábět pomocí běžných průmyslových linek a tím se vyhnout drahým technologiím typu fotolitografie nebo laseru. Solární články využívají nový způsob soustřeďování proudu generovaného z buněk na přední straně a jeho přenos na elektrické kontakty na straně druhé. Firma nabízí prodej licence na svou technologii.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů