Sobota, 20. dubna 2024

Pozor na falešné pracovníky energetiky

Pozor na falešné pracovníky energetiky

BENÁTKY NAD JIZEROU: Pětaosmdesátiletou ženu okradli v sobotu dopoledne zloději přímo v jejím bytě. Na okno domu v Benátkách nad Jizerou, Soumarově ulici zaklepala v devět hodin ráno asi padesátiletá žena, která se vydávala za pracovnici odečítající stav plynoměru. Důvěřivá důchodkyně, která se hůře pohybuje, jí podala oknem klíče a pozvala ženu do bytu. Ta po chvíli přišla a předložila starší paní k podpisu nějaké listiny.

Následoval již tradiční scénář. Falešná pracovnice plynárenské společnosti uvedla, že má pro důchodkyni přeplatek za plyn, ale že potřebuje rozměnit pěti tisícovou bankovku. Důvěřivá žena odešla pro tři tisíce korun, za které od podvodnice obdržela pěti tisícovou bankovku. Tu odložila na stůl. Po bytě se tou dobou pohybovala i druhá asi pětatřicetiletá žena, která pro změnu uváděla, že zapisuje elektrospotřebiče.

Důchodkyně pohybující se za pomoci chodítka však ženám nestačila. Zlodějky proběhly byt, sebraly nejen „svou“ pěti tisícovou bankovku, ale z místa, kde měla důchodkyně uložené úspory, jí vzaly dalších pět tisíc korun. Během okamžiku z domu utekly. Důvěřivost stála důchodkyni celkem osm tisíc korun.

Policie opět varuje zejména starší a osaměle žijící občany, aby do svých bytů nevpouštěli cizí osoby. K popisu pachatelek se podařilo zjistit zhruba následující popis. První žena ve věku 45-50 let, vysoká asi 165 cm, brýle a světlé vlasy. Oblečena do tmavých kalhot, tmavé bundy s kapucí, pod kterou měla nasazenou čepici s kšiltem.Druhá žena byla zřejmě romské národnosti, ve věku kolem třiceti let, vysoká 175 cm, hubená. Měla delší rovné černé vlasy, tmavé oči. Oblečena byla do dlouhé bílé sukně, tříčtvrtečního tmavého plátěného kabátu.

Zdroj: Policie ČR Autor: Ladislav Mareš

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů