Pátek, 19. dubna 2024

Nemecký týždenník Die Zeit vyjde v stredu ekologicky

Nemecký týždenník Die Zeit vyjde v stredu ekologicky

Hamburg 5. februára (TASR) - Nemecký týždenník Die Zeit sa rozhodol zaujímavým spôsobom aspoň symbolicky prispieť k ochrane podnebia.

Tematické vydanie Zeit Wissen sa objaví v predaji 7. februára s podtitulom "Klimatické zmeny - Toto číslo zachraňuje svet". A nebudú to len prázdne slová.

Redakcia vypočítala, koľko oxidu uhličitého (CO2) je treba na výrobu jedného čísla. Následne kúpila príslušné množstvo certifikátov u producenta tohto skleníkového plynu. Peniaze za certifikáty pôjdu na prevádzku bioelektrárne v Indii.

V stredajšom vydaní zverejní Die Zeit desať tipov ako znížiť vypúšťanie CO2 a predstaví desať "záchrancov zemegule", ktorí už teraz robia niečo konkrétne proti globálnemu otepľovaniu. Sú medzi nimi aj kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger a aktivista Aubrey Meyer, ktorý vypracoval núdzový plán pre celý svet.

Medzivládny panel pre klimatické zmeny (IPCC) minulý týždeň varoval, že globálne otepľovanie je nepochybný fenomén a s veľkou pravdepodobnosťou ho vyvolali ľudské aktivity. Vedci zároveň predpovedali výrazný nárast teplôt v priebehu 21. storočia a ich ďalšie zvyšovanie v oveľa dlhšom období.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů