Pátek, 29. března 2024

Praha dá opět peníze na údržbu potoků a vodních ploch

Praha dá opět peníze na údržbu potoků a vodních ploch

Pražský magistrát dá v první polovině roku přes 40 milionů korun na údržbu potoků a vodních ploch. Obnova čeká například tok Cibulka, Chodovecký a Krůtecký potok a rybník Kančík, informoval dnes novináře magistrát. Celková letošní částka na tyto práce je podobná jako loni, kolem osmi desítek milionů.

"Práce na těchto tocích zahrnují například vyřezávání a pročišťování zarostlých koryt, hubení plevelů, likvidaci skládek, péči o břehové porosty a opevnění břehů a jezů," uvedl radní Petr Štěpánek (Strana zelených). Město také zajišťuje čtyřiadvacetihodinovou službu pro případy havárií. Mezi letošní větší práce bude patřit zpracování projektu na výstavbu devíti měřidel průtoku na Botiči nad hostivařskou přehradou, které budou sloužit v případě povodní. Zlepší se také protipovodňová ochrana u potoka mezi Pražskou ulicí a Kozinovým nábřežím.

Pražský magistrát se stará o 220 kilometrů drobných vodních toků.

Městská rada dnes schválila dotace 1,2 milionu korun pro městskou část Lipence na opravu vodní nádrže a 920.000 korun pro Kolovraty na obnovu deseti veřejných studní. Oprava rozpadající se betonové nádrže začala loni. Veřejné studny v Kolovratech čeká vyčištění a prohloubení. Voda z nich se používá při údržbě hřišť a hřbitova.

Zdroj: www.agris.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů