Středa, 24. dubna 2024

Český Krumlov bude hostit ochránce přírody z celé Evropy

Český Krumlov bude hostit ochránce přírody z celé Evropy

Od 26. do 30. září 2007 se v Českém Krumlově uskuteční mezinárodní konference Europarc 2007 [1]. Konference se zaměří na problematiku přeshraniční spolupráce a péče o chráněná území v Evropě.  Motto konference zní „Nature – Bridging Borders“, tedy volně přeloženo „Příroda jako pojítko mezi státy“. Na zahájení plenárního zasedání přislíbil účast i vystoupení také Václav Havel.

Na konferenci se předpokládá účast přibližně 350 účastníků, delegátů a hostů z Evropy i ze zámoří, převážně členů Federace Europarc. Stěžejním tématem plenárních zasedání, workshopů i konferenčních a postkonferenčních exkurzí bude mezinárodní spolupráce v ochraně přírody evropského kontinentu. Hlavním pořadatelem konference je Ministerstvo životního prostředí, spolupořadatelem Federace Europarc, organizačně ji zajišťuje agentura AIMS International s.r.o.

Stejně jako každá předcházející konference bude mít i ta letošní své logo. Vytvořila jej Zdeňka Šanovcová z grafického studia Green Mango. Představuje rozevlátý lipový list, který je symbolem České republiky a přesahuje symbolicky ztvárněnou hranici. Již dnes má konference své internetové stránky na adrese www.europarc2007.org. V polovině dubna tu bude k dispozici i podrobný program konference, workshopů a konferenčních i pokonferenčních exkurzí. Prostřednictvím internetových stránek, které budou ve třech jazykových mutacích (anglicky, německy a francouzsky) se bude možné také na konferenci přihlásit.  .  

Poznámky:

[1] Europarc Federation je sdružení Evropských chráněných území. Spojuje národní parky, regionální parky, přírodní parky a biosférické rezervace ve 38 zemích Evropy  se společným cílem chránit jedinečnou rozmanitost divoké přírody, nalezišť vzácných druhů a krajiny. Federace byla založena v roce 1973 jako nezávislá nevládní organizace. Dnes má 340 členů v 38 zemích a zahrnuje 400 chráněných území. Členy Federace EUROPARC jsou i české národní parky a chráněné krajinné oblasti, kteří v roce 2000 založili Národní sekce EUROPARC Česká republika. Jejími členy jsou Agentura ochrany přírody a krajiny a Správy Národních parků Krkonoše, Šumava, České Švýcarsko a Podyjí a nově i Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.

Další informace:

www.europarc2007.org

www.europarc.cz

Dotazy:

office@europarc2007.org

 

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů