Středa, 24. dubna 2024

Ve Vsetíně letos vznikne centrum pro zpracování odpadů

Ve Vsetíně letos vznikne centrum pro zpracování odpadů

Vsetín - Ve Vsetíně letos vznikne centrum pro zpracování odpadů. Radnice tento měsíc vypsala veřejnou zakázku na zhotovitele stavby, celkové náklady město odhaduje na asi 200 milionu korun. V recyklačním závodě vznikne zhruba 60 pracovních míst. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.

Odpadové centrum vznikne v průmyslové zóně v lokalitě Bobrky. Bude zahrnovat dotřiďovací linku separovaného odpadu, sklad papíru a plastu, překladiště komunálního odpadu, sběrný dvůr a sklady tříděného a nebezpečného odpadu. Město loni hledalo provozovatele, náklady na provoz centra v letech 2007 až 2022 radnice odhadla na asi 180 milionů korun.

"Zjistili jsme ale, že ekonomicky nejvýhodnější bude provoz centra v naší režii. Můžeme založit specializovanou městskou firmu či to svěřit technickým službám," vysvětlila Stejskalová. Město předpokládá, že centrum sníží náklady na zpracování odpadů a vyřeší odpadové hospodářství velké části Vsetínska.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů