Úterý, 16. dubna 2024

Kde se dozvíte vše o odpadech?

Kde se dozvíte vše o odpadech?

Pražské služby a.s., Magistrát Hlavního města Prahy a 01/71. ZO ČSOP Koniklec pořádají od 10. dubna 2007 do 2. května 2007 u příležitosti oslav Dne Země celkem 18 infostánků (každý den na jiné městské části) o odpadech. Akce není sice úplnou novinkou, ale letos poprvé se koná v tak velkém rozsahu.

Zájemci nejen z řad občanů Prahy mají možnost se přímo na místě dozvědět odpovědi na své dotazy od kvalifikovaných pracovníků, nebo jsou, v případě, že je problém opravdu složitý, alespoň nasměrováni na příslušnou organizaci, která ho dokáže vyřešit.

Lidé často nemají nějaký konkrétní dotaz, ale chtěli by se o třízení a zpracování odpadu dozvědět více. Na stáncích mají možnost si vybrat z velkého množství informačních materiálů. Některé z nich jsou zpracovány tak, že jsou přístupné i pro poměrně malé děti. Pro ty nejmenší jsou určeny omalovánky rovněž na téma ochrana životního prostředí a odpady.

K mání jsou i praktické ukázky: občané zde mohou vidět kontejnery nejen na papír, plasty a sklo, které už dlouhá léta znají, ale i na nápojové kartony, nebezpečný odpad a bioodpad. Prohlédnout si mohou zblízka i vozidlo pražských služeb. Šikovné děti, které se v problematice odpadů (úměrně jejich věku) vyznají, si domů odnesou model některého z kontejnerů.

Pro školy a školky jsou zde mimo již zmiňovaných omalovánek a kontejnerů nachystány rozvrhy hodin a plakáty s tematikou pražských stromů a ptactva. Pro děti jsou připraveny různé hry a paní učitelka zde může  probrat možnosti ekologické výchovy na její škole.

Rozpis infostánků včetně přesné adresy naleznete na csop.koniklec.cz. Pokud máte nějaké dotazy ohledně odpadů nebo problematiky životního prostředí obecně, napište na csop@koniklec.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů