Pátek, 29. března 2024

Semináře o pasivních domech

Semináře o pasivních domech

Brno, 17. dubna 2007 – Centrum pasivního domu [1] pořádá v roce 2007 tři ojedinělé semináře o pasivních domech [2] a nízkoenergetickém stavění ve 3 různých městech Jihomoravského kraje – v Brně, ve Znojmě a v Břeclavi. Kdo uvažuje o stavbě nebo rekonstrukci domu, zajímá se o úspory energií a nechce již platit vysoké účty za topení, může získat potřebné informace již tento týden.

 

První seminář se uskuteční ve Znojmě v pátek 20. dubna v 16.00 h na obecním úřadě. Brněnští zájemci mají možnost získat informace na semináři v sobotu 21. dubna v 9.00 v Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné 4. Poslední seminář proběhne v Břeclavi ve středu 30. května. Vstup je zdarma. Je nutné se přihlásit na email seminare@pasivnidomy.cz nebo na telefon 511 111 814. Kontaktní osoba – Kateřina Tydlačková.

 

Pro ty, kteří již mají plány pasivního domu, je pak určeno poradenské fórum, které proběhne formou skupinové konzultace konkrétních projektů domů s předními českými odborníky. Fórum proběhne v sobotu 21. 4. 2007 od 14.00 hod. v Centru pasivního domu na Údolní 33 v Brně. Účast na fóru je již zpoplatněna. Více informací na www.pasivnidomy.cz.

 

 „Pořádání seminářů je reakcí na rostoucí zájem o pasivní domy. Proto chceme šířit povědomí, informace a zkušenosti o pasivních domech a propagovat ekologické stavění mezi potenciálními investory,“ říká autor projektu Jan Bárta.

 

Akce je součástí projektu Síť center pasivního domu, v rámci kterého probíhají semináře v dalších 7 krajích ČR. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Více informací na www.sit.pasivnidomy.cz.

 

 

 

Další informace:
Jan Bárta, ředitel

Centrum pasivního domu

Tel.: 732 121 651

Email: jan.barta@pasivnidomy.cz

www.pasivnidomy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů