Pátek, 19. dubna 2024

Občané z Konstantinolázeňska a Stříbrska plánovali budoucnost regionu

Občané z Konstantinolázeňska a Stříbrska plánovali budoucnost regionu

Ve čtvrtek 12.4.2007 proběhla v prostorách zasedací síně historické radnice ve Stříbře konference, jejímž účelem bylo naplánovat strategii rozvoje místní akční skupiny Český Západ – Místní partnerství.

Místní akční skupina Český Západ – Místní partnerství je sdružení obcí, podnikatelů a neziskových organizací ze Stříbrska a Konstantinolázeňska. Cílem sdružení je zajištění společného rozvoje tohoto území na základě principů partnerství - tedy trvalé spolupráce mezi zástupci veřejných a soukromých subjektů v tomto regionu. Během dvou let fungování místní akční skupiny se podařilo jejímu managamentu získat přes 25 milionů korun, které byly použity na spolufinancování více než 60 v regionu realizovaných projektů.

Cílem čtvrtečního setkání bylo zhodnotit dosavadní fungování místní akční skupiny Český Západ - Místní partnerství a určit si, které oblasti bude sdružení podporovat období 2007 – 2013.

Podle účastníků setkání by nejdůležitějším tématem místní akční skupiny Český Západ – Místní partnerství pro příští období (2007-13) měla být obnova a ochrana přírodního, historického a kulturního dědictví regionu. Konkrétně by měli být podporovány aktivity, které pomáhají chránit historicky cenné movité i nemovité objekty a přírodně cenné lokality. Důležitým tématem bude také zapojení široké veřejnosti do ochrany přírodního a historického dědictví. Mezi další oblasti, které jsou podle účastníků setkání důležité, patří rozvoj venkovského cestovního ruchu, propagace regionu a zlepšování kvality života obyvatel regionu Českého Západu.

Pokud se někteří obyvatelé regionu nemohli konference zúčastnit a mají zájem se k problematice regionu Český Západ vyjádřit, mohou tak učinit v rámci pracovních skupin, které jsou otevřeny odborné i široké veřejnosti. Úkolem těchto skupin bude navrhnout konkrétní aktivity, které budou směřovat k naplnění jednotlivých cílů rozvojové strategie. Tyto pracovní skupiny jsou:

Infocentrum Kladruby, Husova ulice č.p. 6

25.4.2007

  • Navázání aktivní spolupráce s dalšími regiony a Posilování místního partnerství na území Českého Západu (15:00)
  • Zachování a zhodnocení přírodního a historického dědictví Českého Západu (16:30)
  • Zlepšování kvality života na Českém Západě (18:00)

 

Městský úřad, Planá u Mariánských Lázní

3. 5. 2007

  • Dlouhodobě udržitelný rozvoj území Českého Západu (15:00)
  • Zlepšení ekonomické soběstačnosti Českého Západu (16:30)
  • Rozvoj cestovního ruchu regionu Český Západ a marketing (18:00)

     

Do jakékoliv pracovní skupiny se může přihlásit každý, koho zajímá další rozvoj regionu Český Západ – Místní partnerství.

Přihlásit do pracovních skupin se můžete u předsedkyně sdružení Český Západ – Místní partnerství Miroslavy Válové na e-mailové adrese valova@leader-ceskyzapad.cz či na telefonních číslech 374 692 021, 724 183 671. Na těchto kontaktech se také dozvíte více informací o aktivitách sdružení.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů