Čtvrtek, 25. dubna 2024

Jaro pro Zemi 2007 – týden sedmý

Jaro pro Zemi 2007 – týden sedmý

Kampaň Jaro pro Zemi 2007 se blíží do sedmého týdne svého trvání. Opět nabízíme přehled akcí, které nás v něm čekají.

 

Koordinátorem projektu Jaro pro Zemi je odbor vnějších vztahů MŽP. Pokud se kdokoli rozhodne také připojit, stačí, když zašle informace o akci s kontaktními údaji na  adresu info@env.cz. Akci zařadí MŽP do kalendáře na internetových stránkách MŽP a organizátor akce získá také možnost využívat logo kampaně Jaro pro Zemi.

 

Přehled akcí Jara pro Zemi 2007 v týdnu od 30. dubna do 6. května:

Vícedenní akce

1. – 31. 5., Brno, Knihovna Jiřího Mahena, Kobližná 4 - Moje Veličenstvo kniha – výstava vítězných prací 3. ročníku soutěže o nejoriginálnější vlastnoručně vytvořenou knihu. Akci pořádá EkoCentrum Brno (více informací na: www.ecb.cz, tel. 545 246 403, e-mail: ecb@ecb.cz)

Úterý 1. května

5:00, SedmihorkyVítání ptačího zpěvu – celosvětová akce poslouchání ptáků za rozbřesku. Spisovatel a zoolog RNDr. Zdeněk Mrkáček zasvětí účastníky do hlasů ptáků. Sraz u brány kempu Sedmihorky, doba trvání cca 2 hodiny. Akci pořádá Středisko ekologické výchovy Český ráj. (Více informací: tel. 774825086, www.ekovychovalk.cz)

Středa 2. května

Praha, Trojský zámekpředávání cen za nejlepší zoologický odchov. Organizuje ředitel Podkrušnohorského zooparku Chomutov Přemysl Rabas (www.zoopark.cz)

Sobota 5. května

9:00, Praha 13 - Nové Butovice Botanická exkurze Radotínským údolím. Akci pořádá  Česká botanická společnost. Exkurzi povede doc. Jarmila Kubíková. Odjezd v 9:09 autobusem č. 256 z Nových Butovic, výstup na zastávce Maškův mlýn.  (http://www.ochranaprirody.cz/index.php?cmd=page&id=1597&action_id=83)

13:30, Lysá nad Labem, Husovo náměstí před starou radnicí, další zájemci se mohou přidat v 13:50 na Litolském mostěcyklojízda „Na kole do druhohor“.  (Kontakt na organizátory - Stanislav Svoboda, MěÚ Lysá nad Labem, odbor ŽP, tel. 325 510 288, svoboda@mestolysa.cz)

Neděle 6. května

Rývovy sady v Turnově - Vítání ptačího zpěvu. Středisko ekologické výchovy Český ráj , CHKO Český ráj, Suchopýr o.p.s. a ZŠ Turnov, Žižkova 15 pořádají ekoden pro děti a rodiče na téma „Ptačí svět“.

  • 6:00 – ranní poslech a pozorování ptáků za doprovodu spisovatele a zoologa RNDr. Zdeňka Mrkáčka
  • 10:00 – 17:00 – bohatý program pro děti a rodiče
  • 15:00 – loutkové představení Divadla z půdy Františka Pešána

(Více informací: tel. 774825087 – Jana Marková, www.ekovychovalk.cz)

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů