Úterý, 23. dubna 2024

XVII. Vodňanské rybářské dny

XVII. Vodňanské rybářské dny
Ve dnech 2.-5.5. 2007 se ve Vodňanech uskuteční již XVII. Vodňanské rybářské dny. Letošní odborný program zahrnuje dvoudenní seminář Odchov plůdku ryb včetně jeho výživy (středa 2.5.: 9,00-18,00 hod, čtvrtek 3.5.: 9,00-13,00 hod). Tento seminář pořádá Jihočeská univerzita - Výzkumný ústav rybářský hydrobiologický (VÚRH JU) v rámci řešení projektu OP RLZ (Operační program Rozvoj lidských zdrojů). V rámci semináře proběhne exkurze na experimentální objekt VÚRH JU s ukázkou chovu některých druhů ohrožených a reofilních ryb. Dále VÚRH JU pořádá národní konferenci Ochrana zdraví ryb (pátek 4.5.: 9,00-15,00 hod).
Obě akce se uskuteční v zasedací místnosti MěÚ Vodňany (náměstí Svobody).

Ve čtvrtek 3.5. ve 13,30 hod bude zahájena tradiční třídenní výstava FISHTECH pořádaná ve dvouletých intervalech (víceúčelová hala ve Vodňanech), určená jak profesionálním rybářům, tak rybářům sportovním i laické veřejnosti. V sobotu 5.5. bude připraven Den otevřených dveří (9-14 hod) jak ve VÚRH JU, tak ve Střední rybářské škole. Zájemcům budou zpřístupněny i prostory, do kterých se za běžného provozu nemají šanci dostat.

Kromě odborného je připraven také bohatý kulturní program. V pátek 4.5. od 19,30 hod se v Kulturním domě uskuteční Večer přátelství (vystoupení souborů z partnerských měst a ochutnávka rybích specialit) a od 22 hod bude Slavnostní ohňostroj na náměstí Svobody s doprovodným programem. Sobota začíná tradičním Rybím trhem na náměstí s doprovodným programem a pokračuje Rybářským odpolednem na Sportovním areálu Blanice, kde budou k vidění ukázky disciplín sportovního rybářství, filetování ryb (zajišťuje SRŠ a VOŠ) a ukázky kulinářské přípravy ryb v podání gastronomického specialisty Petra Stupky. Od 20 hod je pak připravena Rybářská zábava (DJ OLIN).

Na přípravě Vodňanský rybářských dnů (VRD) každoročně spolupracují město Vodňany, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích – Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech (VÚRH JU Vodňany a Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie Vodňany (SRŠ a VOŠ Vodňany).

Generálním sponzorem VRD 2007 je Jaderná elektrárna Temelín, dále je akce podporována z prostředků EU v rámci iniciativy Společenství INTERREG IIIA, podílejí se i Rybářské sdružení ČR, Český kapr, pořadatelské organizace a další.


Tisková konference se uskuteční 2. května 2007 9 hodin na MěÚ Vodňany.

Kontakt: Ing. Blanka Vykusová, CSc.,
vedoucí oddělení VTI
VÚRH JU Vodňany

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů