Čtvrtek, 28. března 2024

Zážitky a vzdělávání v Českém Švýcarsku

Zážitky a vzdělávání v Českém Švýcarsku

V Ústí nad Labem včera zástupci o.p.s. České Švýcarsko prezentovali první část projektu [1], na kterém spolupracují s Národním parkem České Švýcarsko. „Našim cílem je zkvalitnit vzdělávání a zvýšit informovanost v oblasti ochrany životního prostředí a zároveň podpořit rozvoj služeb a podnikání v regionu Českého Švýcarska v souladu s principy udržitelného rozvoje,“ vysvětluje manažer projektu Radim Burkoň.

V rámci projektu vzniklo nové informační centrum v Děčíně a další centra v Krásné Lípě a na Mezní Louce rozšířila činnost o ekoporadenství, vznikly nové průvodcovské trasy, pobytové programy podle zásad šetrného přístupu ke krajině.

V rámci projektu a Evropského dne parků se v pátek 25. května 2007 uskuteční seminář o udržitelném cestovním ruchu v chráněných územích a certifikaci, kde se za přítomnosti ředitele parku RNDr. Zdeňka Patzelta a dalších odborníků bude diskutovat o ekoturismu a postoji Správy NPČŠ, o nových trendech a příležitostech pro místní obyvatele, ekoznačení a financování udržitelného cestovního ruchu.

Další informace:

www.esfcr.cz

www.ceskesvycarsko.cz

 

Poznámky:
 [1] Projekt byl podpořen ve 2. výzvě grantového schématu „Síť environmentálních informačních a poradenských center“, vyhlášeného MŽP v rámci opatření 4.2 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. V něm se rozdělují prostředky Evropského sociálního fondu (ESF) na projekty neinvestičního charakteru. Přidělená dotace je hrazena ze 75 % z prostředků ESF a z 25 % z prostředků státního rozpočtu (MŽP).

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů