Pátek, 19. dubna 2024

LivCom: Uzávěrka 31. května

LivCom: Uzávěrka 31. května
Města a obce se mohou přihlásit do mezinárodní soutěže LivCom (The International Awards for Liveable Communities), kterou od roku 1999 organizuje Mezinárodní federace pro správu parků a rekreaci (IFPRA) a další subjekty. V soutěži se hodnotí přístup municipalit k šesti kritériím udržitelného rozvoje: zvelebování krajiny, péče o dědictví, ekologicky citlivá opatření, zapojování veřejnosti, zdravý životní styl, plánování budoucnosti. Přihlášení účastníci zasílají zprávu, jak ve své obci naplňují uvedená kritéria u uvádějí konkrétní příklady.

Uzávěrka registrace pro rok 2007 je 31. květen, termín pro zaslání zprávy 30. červen. Mezinárodní odborná porota vybere poté ze zaslaných zpráv účastníky finále. Při finále zástupci měst a obcí prezentují přístup k jednotlivým kritériím soutěže. Po prezentaci odborná porota klade finalistům doplňující otázky. Soutěž je rozdělena do pěti kategorií obcí podle počtu jejich obyvatel. V každé kategorii jsou udělovány ceny podle pořadí. Porota též oceňuje finalisty za nejlepší přístup k sledovaným kritériím udržitelného rozvoje, a to bez ohledu na velikostní kategorie. Od roku 2003 se soutěže zúčastnily Kladno, Znojmo, Těšetice, Pěnčín, Praha a Plzeň. Například město Plzeň už soutěžilo třikrát a vždy významně uspělo.

Přihláška a informace jsou ve 30 jazycích na www.livcomawards.com, kontakty na e-mail: info@livcomawards.com. Součástí finále v Londýně (22. až 26. 11.) bude jednodenní seminář (pro delegáty LivCom zdarma).
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů