Pátek, 19. dubna 2024

Nové Nokie budou ekologické: upozorní na nabitou baterii

Nové Nokie budou ekologické: upozorní na nabitou baterii

Nokia včera oznámila, že do svých nových low-end telefonů přidá upozornění informující o dokončení nabíjení baterie. Od tohoto jednoduchého kroku si Nokia slibuje zastavení plýtvání energií. Po dokončení nabíjení totiž většina uživatelů svůj telefon dále v nabíječce nechává a vyjmou jej, až když jej potřebují používat.

Nové telefony Nokia se však po dokončení nabíjení výrazně ozvou a majitele tak upozorní na odpojení nabíječky ze sítě. Nokia si od tohoto kroku slibuje uspoření takového množství energie, která by stačila na zásobování 85 000 domácností po dobu jednoho roku.

Prvními vlašťovkami s touto technologií jsou nedávno představené low-endy 1200, 1208 a 1650. Postupně však budou upozorněním vybaveny všechny nové telefony z finských dílen a nejen ty. Nokia totiž stojí v čele skupiny výrobců, která se na tomto kroku dohodla. Do roku 2010 chce rovněž Nokia uvést úsporné nabíječky, které redukují odběr energie až o 50% pokud zůstávají připojeny do sítě, aniž by nabíjely telefon.

zvětšit obrázek zvětšit obrázek zvětšit obrázek
První telefony Nokia se zabudovaným upozorněním na dokončení nabíjení: modely 1200, 1208 a 1650

A nyní malá rada na závěr. Po dokončení nabíjení svého telefonu odpojte nabíječku ze sítě. Ulehčíte nejen své peněžence, ale v konečném důsledku i planetě.

http://mobilenet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů