Sobota, 20. dubna 2024

Ekologové v Plzni poradí, jak co nejvíc šetřit přírodu

Ekologové v Plzni poradí, jak co nejvíc šetřit přírodu

Plzeň - Ekologové z Plzně připravili pro obyvatele města na konec týdne informační stánek, u kterého poradí, jak co nejméně škodit životnímu prostředí. Představí výstavu věnovanou životnímu prostředí, problematice dopravy, odpadů, ovzduší, klimatu a zemědělství, ukážou biologicky rozložitelné plasty a nabídnou lidem brožurku, která jim usnadní orientaci v problémech životního prostředí a jejich možná řešení. Na pátek připravili také ochutnávku bio bezmasých pokrmů a budou točit pivo do biologicky rozložitelných kelímků, řekl dnes ČTK Tomáš Popp z plzeňského ekologického centra projektu Envic.

"Kvalita životního prostředí závisí do značné míry na našich každodenních rozhodnutích -- jakou zubní pastou si ráno vyčistíme zuby, jak dlouho poteče při ranní hygieně voda, co si dáme k snídani, jakým způsobem se dopravíme do zaměstnání, jak budeme v průběhu dne zacházet s počítačem a další technikou," uvedl Popp. Ekologové se v projektu center Envic snaží nabídnout lidem možné rady, doporučení a řešení, která by mohla přispět k zachování životního prostředí.

Informační stánky budou v Plzni ve čtvrtek a v pátek v plzeňských Smetanových sadech U Branky. Ochutnávka je připravena na pátek od 13.00.

Lada Pešková

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů