Středa, 24. dubna 2024

Předání certifikátů Ekologicky šetrná služba

Letos budou uděleny certifikáty Ekologicky šetrná služba třem ubytovacím zařízením.
Předání certifikátů Ekologicky šetrná služba

Ministr životního prostředí RNDr. Martin Bursík bude již tradičně v rámci předávání Ceny ministra za rok 2006, které se uskuteční v úterý 5. června 2007 od 19 hodin v Národním domě na Vinohradech (náměstí Míru 9, Praha 2), udělovat nové certifikáty opravňující společnosti a jejich produkty k užívání ekoznačky. Letos budou uděleny certifikáty Ekologicky šetrná služba třem ubytovacím zařízením. Právě pro hotely a kempy - jako první skupiny služeb- stanovila Evropská komise požadavky a kritéria, která musí tato zařízení splňovat, aby se mohla stát držiteli a uživateli evropské ekoznačky. V současné době existuje v zahraničí 89 označených hotelů a 22 kempů, a to zejména v Itálii, Rakousku a Německu. Stejná kritéria jsou platná i pro českou ekoznačku.

SPORTHOTEL Zátoň společnosti ISEP s.r.o., Zátoňské Dvory 1, Větřní u Českého Krumlova je rodinný hotel poskytující kromě klasického ubytování ve dvoulůžkových pokojích, apartmánech a velkých rodinných apartmánech, širokou škálu služeb. Patří k nim nabídka tematických pobytů, zařízení pro sportovní vyžití i pořádání pracovních jednání a setkání v kongresovém sále. Hotel splnil kritéria a získal evropskou ekoznačku.

AUTOCAMP OASA leží na břehu Staňkovského rybníka, v unikátním prostředí CHKO Třeboňsko. Kemp má 80 parcel s přívodem proudu, vodovodu a kanalizací, 120 míst pro stany, má vlastní čističku odpadních vod. Je vybaven velmi pěkným dětským hřištěm, a uživatelům jsou k dispozici všechna potřebná hygienická, sociální a technická zařízení. Autocamp OASA se stává prvním českým držitelem ekoznačky EU v kategorii služeb - turistické ubytovací služby kempů.

RESIDENCE BELGICKÁ společnosti MaMaison (Belgická 318/12, Praha 2) je luxusní hotel nabízející především pronájem 30 apartmánů především pro dlouhodobé pobyty. Hotel je schopen doplnit svoji nabídku služeb podle potřeb hostů. Hostům je k dispozici zasedací místnost, sauna, kulečník a zahrádka. Provozovatel hotelu zažádal souběžně o obě ekoznačky a získává tedy oprávnění užívat jak ekoznačku EU Květinu, tak českou ekoznačku Ekologicky šetrná služba.

Kontakt:
Mgr. Adéla Petrová
CENIA, česká informační agentura životního prostředí
oddělení dobrovolných nástrojů ochrany životního prostředí
Kodaňská 10, 100 10 Praha 10
tel.: 267 225 289, 724 531 116; adela.petrova@cenia.cz
www.cenia.cz, www.ekoznacka.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů