Pátek, 19. dubna 2024

Otevření ekokoutku s rozšířeným sortimentem ekologicky příznivého zboží v Chrudimi

Otevření ekokoutku s rozšířeným sortimentem ekologicky příznivého zboží v Chrudimi
v úterý 12. 6. 2007 v 10.00 h. se v chrudimské drogerii TETA v Havlíčkově ulici slavnostně otevřel Ekokoutek s ekologicky příznivými pracími a čistícími prostředky pro domácnost.

Otevřením ekokoutku vrcholí projekt Podpora zeleného spotřebitelství v Chrudimi, který realizuje Ekocentrum PALETA, pobočka Chrudim s částečnou podporou Zdravého města Chrudim.
Cílem projektu je propagovat zelené spotřebitelství, zviditelnit českou ekologickou značku (Ekologicky šetrný výrobek) a zvýšit v Chrudimi dostupnost čistících a pracích prostředků šetrných k životnímu prostředí.

Otevření ekokoutku se zúčastní zástupci Ekocentra PALETA a drogerie TETA s pozvanými hosty – představiteli Zdravého města Chrudim, agentury CENIA, výrobci ekologicky příznivých prostředků pro domácnost a zástupci neziskových organizací.

„Snahám vytvořit ekokoutek předcházel průzkum nabídky ekologicky příznivého zboží na trhu a poptávky spotřebitelů. Na základě zjištěného zájmu obyvatel jsme začaly jednat s prodejci i výrobci a připravovat osvětové materiály pro zákazníky. Do příprav jsme zapojili i chrudimské základní školy, když žáci v rámci výtvarné soutěže navrhovali loga k místnímu značení ekokoutku. I když se někdy podobné ekovýchovné snahy mohou zdát jako „sysifovské“ a všechna jednání neprobíhala hladce, po deseti měsících práce se ekokoutek v Chrudimi slavnostně otevírá. Přejeme si, aby si k němu spotřebitelé našli cestu a za nějaký čas bylo ve městě ekokoutků více,“ říká Lada Pecharová, ředitelka chrudimské pobočky Ekocentra PALETA.

Lada Pecharová, ředitelka Ekocentra PALETA, pob. Chrudim

Mgr. Lada Pecharová,
Ekocentrum PALETA, pob. Chrudim
e-mail: chrudim@paleta.cz
tel.: 731 170 277
www.paleta.cz
Krajský koordinátor EVVO - www.ekovychova.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů