Čtvrtek, 18. dubna 2024

Skládky pomáhají odklízet potrestaní

Skládky pomáhají odklízet potrestaní

KARLOVY VARY - Především s úklidem veřejného prostranství a s likvidací černých skládek komunálního odpadu jsou ppověřeni lidé, kteří si touto formou mohou odpykat trest.  Jde o lidi, kteří se neprovinili žádným závažným kriminálním činem. Výkon této ´služby´ pro město zajišťuje od loňského roku „S potrestanými osobami pracuje karlovarský magistrát od roku 2006.

K 1. květnu evidujeme celkem 116 lidí, kteří mají soudem nařízeno odpracovat celkem 18 690 hodinm,“ informuje velitel Městské policie v Karlových Varech Marcel Vlasák. Celkem 23 lidí už si odpracovalo celý trest. Podle strážníků i mluvčího magistrátu města Jakuba Kaválka je problém v tom, že potrestaní patří často mezi lidi s minijmální pracovní kázní, jsou závislí naa drogách či alkoholu a podobně.

Přesto je v současné době daří do práce zorganizovat. „Nejvíce hodin odpracovali potrestaní pro město letos v lednu a v březnu, nejméně pak v květnu a v září,“ dodal velitel Vlasák.
 Silvie Risová

http://karlovarsky.denik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů