Čtvrtek, 25. dubna 2024

MEZINÁRODNÍ FLORA OLOMOUC 2007

ZÁPLAVA LETNÍCH KVĚTIN, BYLINKY, TRVALKY

MEZINÁRODNÍ FLORA OLOMOUC 2007

Květiny vrcholícího léta, speciální přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, trvalky, okrasné dřeviny -  to všechno nabídne ve druhé polovině srpna mezinárodní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2007. Letní etapa největší české květinové akce  se  návštěvnické veřejnosti  otevře ve dnech 16. až 19. srpna na Výstavišti Flora Olomouc.

Pro ústřední expozici výstavy, v níž se svými výpěstky představí jednotlivé organizace Českého zahrádkářského svazu, zvolili pořadatelé motto „Okno do zahrady květin“. Prostory hlavního pavilonu zaplní gladioly, růže, jiřinky, balkónové  a další letní květiny v zajímavém spojení s dřevěnými skulpturami a vodními prvky.

Hlavní expozici doplní přehlídka trvalek připravovaná  ve spolupráci s Českým spolkem perenářů  a pestrobarevné exponáty soutěže v aranžování květin - letos na téma  „Letní zahradní slavnost“ . Nejlepší čeští floristé se budou prezentovat květinovými dekoracemi zahradního posezení a letními kyticemi pro hostitele.  Zelený rámec pestré letní květinové palety vytvoří  expozice okrasných výpěstků  Svazu školkařů ČR.

Návštěvnicky velmi přitažlivou součástí letní Flory Olomouc bude bezesporu  velká  přehlídka léčivých, aromatických  a kořeninových rostlin spojená s prodejem, ochutnávkou čajů   odbornými radami pro pěstování léčivek i jejich užití.   

Návštěvníci se mohou těšit i na  nabídku Letních zahradnických trhů se zbožím a službami pro zahradníky, zahrádkáře a kutily, zábavný hudební  program  s pozvánkou na folkový Mohelnický dostavník,  prohlídky zajímavostí sbírkových skleníků, botanické zahrady a rozária výstaviště. Speciálně pro ně se opět otevře i botanická zahrada olomoucké Univerzity Palackého.

A nakonec dobrá zpráva pro všechny, kteří si hodlají zabezpečit vstupenky na letní květinovou Floru s předstihem: objednáte-li si minimálně 20 vstupenek nejpozději do 10 dnů před zahájením výstavy, získáte 15 procentní slevu!

Objednávky vyřizuje paní Alena Nádvorníková tel.: 420 585 726 232 (111, 212), e-mail: nadvornikova@flora-ol.cz, Výstaviště Flora Olomouc, a. s., Wolkerova 17, 771 11 Olomouc
Běžná cena vstupenek:  80 Kč - plnoplátci, 60 Kč - důchodci a studenti,  20 Kč - děti do 15 let
150 Kč - rodinné  vstupné (2 dospělí děti), zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů, držitelé ZP a ZP-P)

Více informací na www.flora-ol.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů