Pátek, 19. dubna 2024

Praha řeší černou skládku

Praha řeší černou skládku

PRAHA: Pražský magistrát apeluje na neprodlené řešení situace nepovolené skládky firmy Interstar Praha s.r.o. na Kačerově. Zmíněná firma měla do konce loňského roku povolení odkládat odpad ze stavby na konkrétním pozemku, nejen že odpad ukládala i na ostatní pozemky, na které se povolení nevztahovalo, ale po vypršení povolení neodklidila odpad ani z původního pozemku.

Nyní tedy jednoznačně porušuje ustanovení zákona o odpadech. Odbor ochrany prostředí Magistrátu společně s Českou inspekcí životního prostředí zkontrolovali situaci na místě, k nepovolené skládce se vyjádřila i Městská část Praha 4. Protože magistrátu v tomto případě chybí kompetence pro postih, byla celá záležitost postoupena na Městskou část a na Českou inspekci životního prostředí.

Česká inspekce životního prostředí se k situaci vyjádřila s tím, že vše je ve stádiu šetření. Společnost Interstar s.r.o. nekomunikuje a bude s ní zahájeno správní řízení za neposkytnutí informací. Dále bude se společností zahájeno správní řízení za porušení provozního řádu a za porušení ustanovení zákona o odpadech.

Zdroj: Magistrát hl.m. Prahy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů