Středa, 24. dubna 2024

Ekologické investování s Pioneer Investments

Ekologické investování s Pioneer Investments

Skupina Pioneer Investments nabízí v České republice ekologický fond Pioneer Fund - Global Ecology. Ten investuje do akcií společností, které produkují výrobky či technologie šetrné k životnímu prostředí.

Pioneer Fund - Global Ecology patří do rodiny lucemburských fondů a svým pojetím je to dynamický globální akciový fond. Investuje do akcií společností, které přispívají k rozvoji čistšího a zdravějšího prostředí kdekoli ve světě a splňují tak i etická kritéria. V jeho portfoliu tak nalezneme firmy, které podnikají v oblasti kontroly znečištění vzduchu, alternativních zdrojů energie, biotechnologií, recyklace a podobně.

Fond je určený pro odvážnější investory, kteří mají navíc zájem podílet se na zlepšení životního prostředí. Vzhledem k tomu, že se jedná o globální akciový fond, je určen investorům, kteří jsou ochotni investovat ve střednědobém až dlouhodobém časovém horizontu a nepřekvapí je vyšší volatilita tohoto fondu.

„Jestliže byly ještě před několika lety ekologické fondy na okraji zájmu, dnes se situace mění. Díky pojmům jako energetická krize, tenčící se zásoby vody či potřeba obnovitelných zdrojů se tyto produkty stávají stále zajímavější možností pro investory, kterým není trvale udržitelný rozvoj lhostejný. Investování do ekologicky zaměřených fondů je způsob, jak předat nástupcům kapitál s čistým svědomím.“ říká Roman Dvořák, analytik Pioneer Investments.

http://www.ifondy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů