Čtvrtek, 18. dubna 2024

Minimalizace odpadů: Přihlaste se do kurzu

Minimalizace odpadů: Přihlaste se do kurzu
Chcete zefektivnit svoji práci a zkvalitnit služby pro obyvatele v odpadovém hospodářství? Zúčastněte se zdarma akreditovaného Vzdělávacího programu - Minimalizace odpadů, který spolufinancuje Evropský sociální fond a státní rozpočet ČR.

Vzdělávací program připravilo občanské sdružení Ekodomov ve spolupráci s 25 specializovanými lektory. Kombinuje přímou výuku za přítomnosti odborných lektorů a lekce e-learningu, které by měly prohloubit znalosti a dovednosti prezentované na přednáškách.

Přednášky i e-learningový kurz jsou sestaveny tak, aby efektivně pomohly přípravě individuálních projektů. Každý účastník bude mít příležitost v závěru kurzu svůj návrh "nanečisto" obhájit. Zpětná vazba od ostatních účastníků kurzu a lektorů prověří připravenost individuálního projektu pro jeho projednání a schválení radou a zastupiteli města či obce.

JAKÁ JSOU TÉMATA

Vzdělávací program se uskuteční ve třech cyklech se shodným obsahem. Jeden cyklus trvá osm výukových dní po osmi vyučovacích hodinách. Program bude probíhat jednou za 14 dní po dobu 3 měsíců. Každý z osmi dnů kurzu se bude věnovat jednomu tématu: odpadové hospodářství a legislativa, dotace; skladba odpadů a systémy zpětného odběru; bioodpady a jejich recyklace; minimalizace odpadů v praxi; plánování, optimalizace systémů v odpadovém hospodářství a trvale udržitelný rozvoj; municipální marketing a spolupráce s veřejností, nevládními neziskovými organizacemi a podnikateli; marketing a komunikace v odpadovém hospodářství; závěrečná prezentace účastníků projektu.

Mezi lektory jsou pracovníci výzkumných institucí, profesoři českých a zahraničních univerzit, ale i pracovníci z praxe, a to jak z veřejné, tak komerční sféry.

VÝUKA V KUTNÉ HOŘE

Výuka se uskuteční v pobočce centra ekologické výchovy Ekodomov v Kutné Hoře. Učebna je vybavena moderní prezentační technikou, účastníci budou mít k dispozici osobní počítač s přístupem na internet. Pro úspěšné absolvování kurzu bude požadována 80% účast na přednáškách a zpracování individuálního projektu v oblasti odpadového hospodářství. Každý, kdo splní podmínky, získá osvědčení o absolvování kurzu.

Vzdělávací program je určen pracovníkům městských a obecních úřadů, technických služeb, svozových společností, nevládních neziskových organizací a dalších institucí, které se zabývají odpadovým hospodářstvím.


Termíny vzdělávacího programu

V současné době probíhá akreditace programu Ministerstvem vnitra ČR, program tak bude součástí dalšího profesního vzdělávání.

Termíny konání:

1. cyklus: 7. září až 14. prosince 2007

2. cyklus: 11. ledna až 18. dubna 2008

3. cyklus: 18. ledna až 25. dubna 2008

Další informace o vzdělávacím programu včetně přihlášky naleznete na www.ekodomov.cz

Kontaktní osoba: Iva Maršíková, tel.: 739 304 156, e-mail: iva.marsikova@ekodomov.cz
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů