Úterý, 23. dubna 2024

Požáry: Hasiči zlikvidovali požár skládky na Liberecku

Požáry: Hasiči zlikvidovali požár skládky na Liberecku
Požár skládky komunálního odpadu v Chotyni na Liberecku likvidovali ve čtvrtek ráno a dopoledne hasiči. Hořelo na ploše asi 500 metrů čtverečných a unikající dým neohrozil lidi v okolních obcích. Informoval o tom vrchní komisař Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Radek Vojík.

"Kouř se rozptyloval po okolí a raději jsme vyzvali obyvatele, aby neotevírali okna," dodal Vojík. Hasiči vyjeli na místo požáru před 05:00 a uhasili ho před 10:00. Potom se spáleniště zahrnulo zeminou, aby se oheň znovu nerozhořel.

Podle starostky Chotyně Jany Mlejnecké nezpůsobil požár skládky v obci žádné problémy. Hasily ho dvě profesionální jednotky a osm dobrovolných sborů. Kouř ze skládky se šířil k městu Hrádek nad Nisou a k vesnicím Chotyně, Bílý Kostel nad Nisou, Jítrava a Václavice. Příčinu požáru není zatím známá.

Na Českobudějovicku shořel lis na slámu, škoda 300 000 Kč

Lisovací stroj na slámu shořel ve středu odpoledne u Smilovic na Českobudějovicku. Požár zachvátil i zhruba tři hektary pole se slámou. Škoda na zničeném stroji činí 300 000 korun. Příčinou byla technická závada na lisu. Informoval o tom operační důstojník českobudějovické policie a mluvčí jihočeských hasičů.

"Vyšetřovatel jako příčinu určil zadření ložiska napínací kladky," uvedla mluvčí hasičů. Požár likvidovali profesionální i dobrovolní hasiči z Týna nad Vltavou a jednotka z Dolního Bukovska. Nikdo nebyl zraněn. Při dohašování majitel oboral pole, aby se oheň dál nešířil. Hasiči uchránili hodnoty za 100 000 korun.

www.nova.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů