Pátek, 29. března 2024

Desatero ekoprogramů na klíč

Desatero ekoprogramů na klíč

Ekocentrum Koniklec nabízí od roku 2004 žákům základních škol ekologické výukové programy. Od ledna letošního roku již zrealizovalo 46 ekoprogramů, kterých se zúčastnilo 615 dětí, z nichž 271 z Prahy 3. Protože je o tyto programy stále větší zájem a učitelé se ptají po dalších tématech, rozšířilo nabídku na 4 terénní a 10 vnitřních dvouhodinových programů. V současnosti také probíhá mapování a příprava dvou lokalit na Praze 3 (Třešňovka, Smetánka), o které bude zřejmě v blízké budoucnosti nabídka ekoprogramů rozšířena.

Podstatnou zásluhu na úspěšném ekoprogramu mají zajímavé, kvalitní a originální pomůcky, které jsou v současné době velmi obtížně zajistitelné. To byl důvod ke vzniku  projektu „Desatero ekoprogramů na klíč“, který je finančně podpořen MŽP a MHMP a jehož cílem je vytvoření 10 vnitřních ekoprogramů  se všemi potřebnými pomůckami a kompletním návodem tak, aby mohly být programy realizovány nejen v ekocentru Koniklec, ale aby mohla tyto kompletní „balíčky“ s ekoprogramy mohla používat i jiná ekocentra, dětské oddíly a organizace pracující s dětmi a mládeží.

Do konce roku 2007 bude vyrobeno 200 bedýnek, které si může od ledna roku 2008 kdokoli v Ekocentru Koniklec zakoupit za symbolickou cenu. Jedná se o  výukové programy pro žáky 1. stupně (Do hlubin rybníka, Mravenčí stezkou, Divoká a domácí zvířata) a 2. stupně (Tajemství lesa, Do hlubin Země, Životní prostředí Prahy 3, Životní prostředí Prahy 2, Globální problémy, Domácí ekologie, Odpady a obaly).

Více informací naleznete na csop.koniklec.cz nebo se ptejte Alice Wollerové na e-mailu ecila@post.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů