Čtvrtek, 25. dubna 2024

Jednejte zodpovědně!

Jednejte zodpovědně!
Dobrovolná iniciativa Advertising Communicity Together usiluje o zodpovědný přístup k životnímu prostředí, řešení sociálních témat či o zdravotnickou osvětu v marketingové komunikaci (ACT Responsible). Kromě konferencí a výstav shromažďuje na svých internetových stránkách "zodpovědné a prospěšné" kampaně všeho druhu. Některé z nich jsme pro vás vybrali.
AUTOR: mat

nula emisí. Věříme v harmonii člověka s přírodou, hlásá ve své korporátní kampani automobilka Toyota, která je v "zelené" reklamě jednou z nejaktivnějších (několik kampaní však musela stáhnout pro zavádějící sdělení). Pro Toyotu Motor Corporation agentury Coast a Carat International, Londýn.

vládní salonek. Jedna ze tří zemí nemá dostatek pitné vody. BDDP & Fils, Boulogne-Billancourt pro Solidarités.

samovyšetření. Ještě nikdo nezemřel na neoholené podpaží. Ženy tráví spoustu času depilací či epilací a vůbec vším, co je "na povrchu", místo aby věnovaly pozornost riziku rakoviny prsu a prevenci. Pro Avon Juraj Vaculik Advertising.

stop globálnímu oteplování. Euro RSCG Prague připodobňuje sluneční skvrny a úbytek ozonu na mapách potu v kampani na antiperspiranty švédské značky Oriflame.

tulipán. Někdy zní silná slova lépe z něžných úst žen. Pro Woman Leadership Konference agentura Euro RSCG Prague.

za živou planetu. Pokud nechcete dopustit, aby vaše děti znaly jelena již jen v této podobě, přispějte na záchranu živých tvorů. Pro World Wildlife Fund Ogilvy & Mather Bukurešť.

Truck. Po dvou drincích se vaše schopnost koncentrace během řízení sníží až o 73 procent. Kampaň automobilky Saab proti alkoholu za volantem od Leagas Delaney Milano.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů