Čtvrtek, 18. dubna 2024

Lesy České republiky, s.p. a Česká společnost ornitologická uzavřely deklaraci o spolupráci

Lesy České republiky, s.p. a Česká společnost ornitologická uzavřely deklaraci o spolupráci

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) a Česká společnost ornitologická (ČSO), partner sdružení Birdlife International dnes uzavřely Deklaraci o spolupráci v oblasti ochrany přírody a krajiny. Jedná se o první známou oficiální dohodu tohoto druhu mezi lesníky a ornitology v zemích EU, deklarující společný zájem a úsilí o ochranu evropsky významných druhů ptáků.

Spoluprací ve smyslu této deklarace se rozumí zejména vzájemná komunikace a výměna informací týkajících se výskytu druhů evropsky významných druhů ptáků vázaných na lesní ekosystémy v České republice a praktická opatření na jejich ochranu. Podpis deklarace mezi lesníky a ornitology je formálním stvrzením dosavadní vzájemné spolupráce v péči o avifaunu (faunu ptáků) lesních ekosystémů.

V návaznosti na tuto deklaraci budou uzavírány konkrétní smlouvy o spolupráci, a to jak na centrální úrovni, tak mezi nižšími organizačními složkami obou stran. V současnosti je připravena k podpisu pilotní smlouva v regionu Vysočina, která bude slavnostně podepsána na tiskové konferenci 5.9. ve 13:00 hodin v Jihlavě na Krajském úřadě kraje Vysočina.

Šárka Kubelková

vedoucí odboru tiskového, Public relations a tisková mluvčí

Lesy České republiky, s.p.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů