Sobota, 20. dubna 2024

Záhrada z odpadkov očarila Kubáncov

Záhrada z odpadkov očarila Kubáncov

Na Kube vedia, čo si počať s odpadom. Posledných niekoľko rokov sú obyvatelia jedného havanského predmestia očarení a pobavení bizarnou zbierkou nechcených predmetov.

Garden of Affection, ako Hector Gallo svoju výstrednú záhradu pomenoval, je výstava plná odhodených a pre väčšinu ľudí zbytočných vecí, ktorú umelec dopĺňa svojimi básňami.

Keď sa netradičný umelec do štvrte presťahoval, tak ho niektorí susedia považovali za blázna. Ale čoskoro zistili, že jeho prítomnosť je skôr výhodou. Pretože krátke príslovia, ktoré vyvesuje na plote a na svojich bizarných kolážach takmer vždy rozosmejú každého, kto ide okolo.

Bývalý diplomat, teraz básnik, maliar a obchodník s odpadom Hector Gallo žije skromne a z minulosti neľutuje nič, čo zapríčinilo tento neštandardný spôsob jeho bytia.

http://www.sme.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů