Čtvrtek, 25. dubna 2024

Výzva k zasílání příspěvku do soutěže Nejekologičtější počin na výletě či dovolené

Výzva k zasílání příspěvku do soutěže Nejekologičtější počin na výletě či dovolené
Ekologický institut Veronica u příležitosti mezinárodního Dne bez a aut a Evropského týdne mobility vyzývá obyvatele České republiky, aby se zapojili do soutěže o Nejekologičtější počin na výletě či dovolené, která byla vyhlášena letos v červenci u příležitosti Dnů lidí dobré vůle na Velehradě.

Na výlet se dá letět letadlem, jet na kole, jet vlakem nebo autem... můžeme si vařit na ohni nebo chodit do restaurace na hranolky... můžeme spát v hotelu nebo pod širým nebem, ve stanu, u babičky na půdě nebo v bungalovu u pláže v Chorvatsku... můžeme se celý den opalovat u bazénu před hotelem, chodit po lesích a hradech nebo jezdit na kole po okolí, hrát karty, pomáhat dědovi na zahradě, vymýšlet s partou dobrodružství nebo sedět u počítače... a kdo ví co ještě. Některé způsoby trávení dovolené či pořádání výletů jsou šetrnější k přírodě, některé méně.

„Pošlete namalovaný obrázek, fotografii nebo celý seriál z výletu či dovolené s rodinou nebo partou kamarádů. Nebo napište příběh, slohovku, úvahu. A napište nám také něco o sobě a přírodě,“ vyzývá za pořadatele Lucie Nováková z Ekologického institutu Veronica. Příspěvky posoudí porota a za vítěze vybere ty, kteří dokáží i při odpočinku udělat šetrný krok k přírodě.

Příspěvky lze zasílat na Ekologický institut Veronica, Panská 9, Brno 602 00 do května 2008, opatřeny jménem, kontaktem a věkem autora a na obálce uveden „ekovýlet“. Vítězové budou vyhlášení a oceněni opět na Dnech lidí dobré vůle 4. července 2008 na Velehradě, zajímavé došlé práce budou vystaveny v archeoskanzenu v Modré u Velehradu, kde probíhá program ekologických aktivit. Ceny pro vítěze jsou zatím tajemství, ale určitě budou zajímavé a šetrné k životnímu prostředí.

Kontakt:
Lucie Nováková, tel. 542 422 757, mobil 774 216 934, lucie.novakova@veronica.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů