Čtvrtek, 28. března 2024

Parádní stolek z pařezu aneb Nábytek z přírody

Stromy, kořeny, větve, kameny – to všechno inspirovalo výrobce nábytku k zajímavým výrobkům, které mají jednu přednost: zaručenou originalitu.
Parádní stolek z pařezu aneb Nábytek z přírody
Chtěli byste mít doma kus přírody?
 
Nábytek, jehož tvůrce inspirovala sama příroda, patří rozhodně k zajímavým artiklům, které se na trhu objevují. I v letošním roce, který je v nábytkářství ve znaku návratů k přírodě, se objevují nové a nové kousky, kterou berou dech i nejodvážnějším bytovým architektům. Pravda, prodávají se za cenu, která materiálu jenž stvořila příroda až tolik neodpovídá. Jedno vám ale tenhle nábytek zaručí zcela jistě – originalitu. Žádné dva kousky nemohou být úplně stejné!
 
 
 
Dřevo naplavené kolem ostrovů v blízkosti Floridy se stalo základem pro originální kolekci nábytku, která vzniká z čistě přírodních produktů. Všechny kousky jsou díky své povaze vyráběny ručně a není nutné zdůrazňovat, že každý z nich je unikátem. Z naplavených větví a kmenů se ale nevyrábí jen stolky, ale také zrcadla či lampy. I když se jedná o vyplavené dřevo, platí se nápad a originalita, takže tento stoleček v kombinaci se skleněnou deskou vyjde kolem 20 000 Kč.
 
 
 
Několik křivých větví pro změnu posloužilo jako základ pro tento věšák. Stačilo je jen dobře sestavit, ořezat a naimpregnovat a už tu máme pěkný oholený stromeček, který si jako »jedinečný« věšák můžete za velké peníze odnést domů. Nevypadá sice špatně, otázkou ale zůstává, zda není levnější si jej vyrobit doma.
 
 
 
Tato sedací souprava je vyrobena přímo z kořenů barmského teaku a díky skvělým vlastnostem této exotické dřeviny a její odolnosti se ideálně hodí i pro použití v exteriérech. Stromy teaku dorůstají minimálně do 20-25 m, v některých lokalitách dokonce i do šedesáti metrů a průměr kmene se pohybuje kolem 70 cm (v případě vyšší výšky může dosáhnout i dvou metrů). Kořenová sedací souprava působí ještě více »přírodně« než další výrobky z tohoto materiálu.
 
 
 
Na této sedací soupravě si sice příliš pohodlně neposedíte, za to se nedá popřít, že by použitý materiál nebyl čistě přírodní. V tomto případě není v hlavní roli dřevo, ale kámen. A tento pochází přímo z hor v americkém státě Colorado. Je asi jasné, že nábytek je vyráběn ručně a samozřejmostí je, jak už přírodní materiál napovídá, jeho odolnost vůči povětrnostním vlivům.
 
 

Autor: Monika Brabcová

http://utulne.atlas.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů