Sobota, 20. dubna 2024

Nové jednorázové ochranné obleky 3M

Nové jednorázové ochranné obleky 3M
Společnost 3M uvedla na trh novou řadu vysoce kvalitních jednorázových ochranných obleků, které poskytují nejen odpovídající ochranu, ale zároveň i pohodlí a dostatečnou prodyšnost. Úroveň provedení této výrobní řady zajišťuje uživateli bezpečnou práci a ochranu proti mnoha průmyslovým rizikům - do nové řady patří obleky poskytující ochranu proti nebezpečným suchým částicím a proti postříkání chemikáliemi - typy 3M 4530 a 3M 4540. Typ 3M 4560 navíc splňuje také požadavky na ochranu proti vodní nebo olejové mlze.

Jednorázové ochranné obleky 3M 4530 a 3M 4540 mají mnoho shodných vlastností. Vyznačují se dobře řešenou ochranou před mírně stříkajícími či rozprašovanými tekutými chemikáliemi, nebo suchými částicemi, představujícími omezené riziko. Doporučují se použít především na ochranu před prachem, postříkáním kyselinami, zásadami nebo rozpouštědly a vodou. Mezi typické oblasti použití těchto dvou obleků patří např. údržba a opravy, stříkání barev, pokládání izolace, farmaceutická výroba, zpracování dřeva, manipulace s chemikáliemi v malém rozsahu, čištění tlakovým vzduchem či párou, lehký nástřik čistících kapalin anebo zpracování kovů. Elastické části v pase a na kotnících zajistí uživateli pohodlí, uzavírací klopa zdrhovadla zase zvýší jeho ochranu. Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma modely je ve složení materiálu. Zatímco oblek 3M 4530 je ušitý z prodyšného materiálu pro menší tepelné namáhání, 3M 4540 se skládá z laminovaného mikroporézního materiálu s výbornou prodyšností a odolností. Díky prodyšnému zadnímu dílu je schopný zajistit uživateli lepší cirkulaci vzduchu.

Třetí z nové řady, typ 3M 4560, je navržen pro použití tam, kde osoby přijdou do styku s postříkáním kapalnými chemikáliemi, anebo suchými částicemi. Výrobce jej doporučuje k ochraně proti jemnému prachu, kyselinám, louhům a postříkáním rozpouštědly nebo vodou. Je vhodný především k použití při manipulaci s azbestem, pokládání izolace, farmaceutické výrobě, čištění a úklidu prostor, postřiku pesticidy a insekticidy, postřiku čistícími prostředky, během nástřiků barev a jejich míchání i v lékařské a záchranné službě. Pohodlí při nošení zajišťuje laminovaný mikropórovitý materiál s vynikající prodyšností a pevností, pružný pas a kotníky, ochrannou funkci zlepšují páskou zakryté švy.

Všechny tři jednorázové och-ranné obleky z nové řady 3M jsou opatřeny obousměrným zdrhovadlem s uvolnitelným překrytím pro zvýšení pohodlí a ochrany proti  znečišťujícím  látkám, pletenými manžetami zvyšujícími pohodlí uživatele, zesílenými výztuhami pro zlepšení pevnosti a antistatickou úpravou.


Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů