Čtvrtek, 28. března 2024

Lidi stále trápí protivný hluk

Lidi stále trápí protivný hluk

IVANOVICE NA HANÉ - Přestupková komise v Ivanovicích se zabývá stížnostmi obyvatel. Zatím udělila první pokutu.

Hlučná muzika ve dne i v noci. To je důvod, proč lidé v Ivanovicích na Hané podali hromadnou stížnost na místní Romy k přestupkové komisi. Ta má první výsledek.

„Podařilo se nám vyřešit jednu stížnost ze srpna. Ženě, která dělala hluk, jsme udělili pokutu. Hlasitá hudba je v oblasti sice častější, ale bez konkrétních důkazů, kdo jí má na svědomí a kdy, nemůžeme nikoho postihnout,“ řekl Vyškovskému Deníku předseda komise Jiří Haneček.

Ten také tvrdí, že jeho práce ale nekončí. Původně si myslel, že už je situace lepší, ale na radnici přišla další stížnost od Pavla Malovce, který bydlí v blízkosti domu obývaného Romy. Proto si ho na dnešní den pozvali na další jednání komise. „Věc s ním probereme a pozveme si také další sousedy,“ naznačil předseda.

Podle něj má komise lépe zmapované obyvatele domu, kde Romové bydlí. „Dokážeme tak snadněji určit případné narušitele klidu. Můžeme si je pozvat a oni tak přestanou mít pocit, že se mohou ztratit ve větším množství lidí,“ řekl Haneček.

Předseda komise ale upozornil, že možnosti města jsou omezené. „Podle mého názoru by snad mohlo pomoci, kdyby v Ivanovicích byla městská policie. Oproti státní by byla ve městě stále a nehrozilo by, že Romové hudbu vypnou před jejich příjezdem,“ domníval se předseda.

MOJE VYŠKOVSKO
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů