Pátek, 19. dubna 2024

Suzuki Crosscage: motorka s citem pro přírodu

Suzuki Crosscage: motorka s citem pro přírodu

Ochranářské „nálady“ zavítaly i do světa jednostopých vozidel. Příkladem může být koncept sportovní motorky Suzuki s názvem Crosscage. V jaké formě přináší své ekologické „poselství“ ?

Motorka ke svému pohybu využívá rovnou dva typy pohonu, vodíkový a elektrický. Za pozornost stojí některá konstrukční a technická řešení jako například uchycení nádrže s vodíkem, která je uložena pod ochrannými tyčemi. Crosscage byl navrhován tak, aby byla docílená co nejmenší hmotnost, ale zároveň pevnost konstrukce. Motocykl budí velice futuristický dojem, ale podle vyjádření automobilky by se případná sériová výroba ekologické motorky neměla od tohoto konceptu příliš lišit. 

Automobilka představí Crosscage kde jinde než na domácí půdě, tedy na Tokijském autosalonu. Zde se objeví po boku dalšího konceptu motocyklu s názvem Biplane, který má ale od sériové výroby určitě dále.

1.jpg
Suzuki Crosscage

 

http://www.autorevue.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů