Čtvrtek, 25. dubna 2024

Odpadové centrum ve Vsetíně

Odpadové centrum ve Vsetíně

Jedna z největších investičních akcí v odpadovém hospodářství Zlínského kraje začala. Vsetín staví Logistické centrum odpadů za dvě stě milionů korun. Jak zjistil Roman Verner, moderní středisko bude sloužit více než sedmdesáti tisícům obyvatel regionu. 

Místostarosta Vsetína Jaromír Kudlík je jedním z autorů nápadu vystavět ve městě odpadové centrum, které by se zabývalo zpracováním odpadů. "Ta stavba je v objemu zhruba 170 milionů korun. 72 milionů korun půjde na techniku a technologii svozů odpadů, zbytek do stavební části. Centrum by mělo být dokončeno v prosinci 2007. Stavba bude sloužit celému správnímu území Vsetína, což je zhruba 68 tisíc obyvatel."

"My jsme začali s recyklací v roce 1991. Od té doby se technologie na zpracování odpadu hodně změnily. Vsetínské odpadové centrum budou provozovat Technické služby. Chystáme ještě další etapu Logistického centra a to kompostárnu bioodpadů. V rámci toho se postaví nový moderní sběrný dvůr." Dodává Jaromír Kudlík.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů