Pátek, 19. dubna 2024

Sun dostává ocenění za své ekologické snahy

Sun dostává ocenění za své ekologické snahy

Společnost Sun Microsystems dostala ocenění „Nejlepší ve své třídě“ za svůj přístup k ekologii a přístup řešení změn klimatu, jak včera oznámila její pražská pobočka. Toto ocenění pochází od organizace Carbon Disclosure Project (CDP), koalice asi 315 globálních investorů se společným majetkem 41 biliónů USD. Sun se tak umístil na seznamu Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), který sestavuje agentura Innovest. Ten obsahuje také 68 dalších společností ze žebříčku Financial Times 500.

„Sun se odlišuje od svých konkurentů tím, že zveřejňuje informace, které investoři potřebují k posouzení jeho připravenosti na výzvy a příležitosti spojené se změnou klimatu,“ řekl generální ředitel CDP Paul Dickinson.

Společnost se snaží vycházet ze tří principů: inovace, jednání a sdílení. Do těchto zapadá například server Sun Fire SPARC Enterprise T1000/T2000, o němž Sun říká, že je 3x - 5x energeticky účinnější než nejbližší konkurenční produkt. Dále je zde program Open Work, díky němuž mohou zaměstnanci pracovat doma nebo ve "flexibilní kanceláři", čímž se má šetřit asi 30 000 tun CO2 ročně. Otevřena byla také nová datová centra rovněž zaměřená na snížení spotřeby energie a každý měsíc firma zveřejňuje informace o spotřebě energie souvisejících emisích CO2 u svých hlavních kampusů v USA. Poděluje se také o postupy, které se osvědčily pro budování ekologicky zodpovědných datacenter.

Zdroj: Sun Microsystems

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů