Sobota, 20. dubna 2024

Odborníci USA na životní prostředí v Brdech

Odborníci USA na životní prostředí v Brdech

Dnes, v pondělí 22. října 2007, zahájila pětičlenná skupina amerických expertů na životní prostředí v čele s Ellisem Gillilandem z Agentury protiraketové obrany USA svůj pracovní pobyt v České republice. Během čtyř dnů se seznámí s lokalitou možného umístění radarové stanice ze systému protiraketové obrany na území vojenského újezdu Brdy.

Tým amerických odborníků na životní prostředí bude v doprovodu pracovníků Ministerstva obrany České republiky seznamovat s českými předpisy upravujícími ochranu životního prostředí a zkoumat možné místo pro radar z hlediska vodních zdrojů, kvality ovzduší, a významných přírodních lokalit.

Činnost amerických expertů ve vojenském újezdu Brdy vychází z mandátu, který dala vláda ČR Ministerstvu obrany v únoru 2004 k pokračování technických konzultací mezi USA a Českou republikou, a je v souladu s obsahem odpovědi České republiky na diplomatickou nótu USA, kterou na svém zasedání dne 28. března 2007 projednala vláda ČR. Spojené státy mohou provádět na území újezdu práce za přesně daných podmínek a v souladu s českým právním řádem.

Autor: Drahomíra Nová, tisková a informační služba MO
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů