Pátek, 19. dubna 2024

Provozovatel skládky v Radlicích nesouhlasí s jejím uzavřením

Provozovatel skládky v Radlicích nesouhlasí s jejím uzavřením

Praha - Provozovatel skládky stavební suti v Radlicích v Praze 5 se odvolal proti rozhodnutí magistrátu o jejím uzavření. Záležitost bude řešit ministerstvo životního prostředí. Radnice Prahy 5 na ukončení činnosti skládky trvá. Prach ze suti znečišťuje ovzduší, řekl dnes novinářům místostarosta Petr Horák (ODS).

"Dopady na občany Radlic jsou neúnosné," uvedl. Množství uskladněného materiálu už podle něho mnohonásobně přesáhlo povolený objem. Skládka je prý i na pozemcích, na nichž být neměla. "Jedná se doslova o hory suti," podotkl Horák.

Vedení městské části se obává toho, že ministerstvo by mohlo rozhodnutí o ukončení činnosti skládky zrušit. Horák poslal dopis ministru životního prostředí Martinu Bursíkovi (Strana zelených) s žádostí, aby na věc osobně dohlédl.

Skládka stavebního materiálu je ve vytěženém lomu v Radlicích více než deset let. Nejprve s ní podle Horáka nebyly potíže. V posledních letech prý ale majitel nedodržoval provozní řád. Také proto se radnice snaží, aby skládka skončila.

Pokud ministerstvo rozhodnutí magistrátu potvrdí, radnice se bude snažit o to, aby byla suť odstraněna a pozemky upraveny, uvedl starosta Milan Jančík (ODS).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů