Pátek, 29. března 2024

Seminář o možnostech ekologických úspor v provozu stravovacích a ubytovacích zařízeních

Seminář o možnostech ekologických úspor v provozu stravovacích a ubytovacích zařízeních

Všichni zájemci, především provozovatelé stravovacích a ubytovacích zařízení a zástupci obcí a neziskových oganizací jsou srdečně zváni na seminář, který se bude věnovat „Možnostem ekologizace provozu stravovacích a ubytovacích zařízení“. Seminář se koná v úterý 20.11. 2007 v 15:00 hodin v Nýrsku ve společenském sále v domě č.p. 81 (budova knihovny na náměstí).

Účastníci se na semináři od odborníků dozví o možnostech využití zdrojů alternativní energie, o tom, jak nakládat s bioodpady, jaké jsou dotační možnosti pro ekologizaci provozu a jaké možnosti mohou plynout ze spolupráce s místní samosprávou.

Seminář je součástí projektu Ekoznačka Úhlava, který je podpořen Finančním mechanismem EHP a Norskými fondy. Bude zde představen dosavadní průběh projektu a jeho záměr. Cílem je na základě spolupráce provozovatelů zařízení pro cestovní ruch a odborníků sestavit soubor praktických rad a postupů pro ekologizaci stravovacích a ubytovacích zařízení.

Tuto snahu podporuje výběr témat semináře, jimiž jsou - snižování spotřeby energií, nakládání s odpady a předcházení jejich vzniku a využití alternativních zdrojů energie. Účastníci semináře se dozví, jak o možnostech a postupech ekologického provozu, tak o finančních zdrojích na zařízení takovéhoto provozu.

Zajímavým zpestřením bude i občerstvení „sladkými i slanými“ domácími produkty z Prachatic, nesoucími ochrannou značku Šumava – originální produkt.

Seminář pořádá Centrum pro komunitní práci západní Čechy ve spolupráci s Místní akční skupinou Ekoregion Úhlava. [b1] 

Bližší informace získáte na adrese www.ekoregion-uhlava.cz nebo prostřednictvím

e-mailu monika.zeniskova@cpkp.cz a telefonů 775 760 349, 377 329 558.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů