zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování

05.12.2007
Zemědělství
Mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování
Součást doprovodného programu veletrhu SALIMA 2008
5.března 2008, 9.00 – 15.45
Brněnské výstaviště



Konference Biopotraviny ve veřejném stravování je první mezinárodní konference v České republice a ve střední Evropě, která se bude primárně věnovat roli veřejného stravování z pohledu zdravotních a ekologických výhod konzumovaných potravin.


Na konferenci Biopotraviny ve veřejném stravování – Zdraví a udržitelnost na talíři uslyšíte významné mezinárodní odborníky přednést příklady nejlepší praxe z několika Evropských zemí v oblasti využití biopotravin ve veřejném stravování. Inspirovat se ale také budete moci příklady prvních podobných iniciativ z České republiky.

Konference podtrhne důležitost potravin vyprodukovaných udržitelným způsobem, ideálně biopotravin, v jídelníčku školních jídelen, nemocnic, sociálních zařízení a jiných zařízení veřejného stravování, z pohledu výhod, které přinášejí pro zdraví veřejnosti, rozvoj udržitelných forem zemědělství, ochranu krajiny a prosperující místní ekonomiky.


Jednodenní konference proběhne na Brněnském výstavišti 5. března 2008 a je určena profesionálům i státním úředníkům pracujícím v oblasti veřejného zdraví, vzdělávání, produkce a distribuce potravin.

Delegáti konference se seznámí s inspirujícími lidmi, pro které je poskytování zdravých jídel více než jen zaměstnání. Odejdou s kontakty, nápady a, doufáme, s chutí změnit k lepšímu postupy ve veřejné instituci, pro kterou pracují. Delegáti budou mít možnost mluvit s kuchaři, učiteli a profesionály z oblasti cateringu, kteří již biopotraviny používají.


Konference Biopotraviny ve veřejném stravování nabízí také skvělou příležitost potkat se s kolegy a odborníky z oboru, ochutnat vynikající bio jídla připravená předními šéfkuchaři a navštívit největší potravinářský veletrh ve střední Evropě SALIMA.


Cíle konference:

- Podpořit zavádění a používání biopotravin v sektoru veřejného stravování s důrazem na školní a nemocniční stravování

- Zvýšit povědomí o kvalitách a výhodách českých biopotravin

- Informovat o bezpečnosti biopotravin

- Informovat o původu a způsobu výroby biopotravin (principy fungování ekologického zemědělství)

- Informovat o odlišnostech biopotravin od konvenčních potravin

- Z dlouhodobého hlediska zlepšit stravovací návyky populace, zejména dětí a nemocných



Konference je určena pro zástupce:

- škol (MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ – menzy)

- nemocnic

- ústavů sociální péče

- domovů důchodců

- dětských domovů

- armády ČR

- dopravců a přepravců (ČSA, ČD)

- lázeňských zařízení

- čerpacích stanic

- cateringových společností

- poskytovatelů závodního stravování (nezávislí nadnárodní, např. Eurest)

- jídelen v maloobchodních řetězcích



…ale také představitelům:

- státní správy a samosprávy – MZ, MŠMT, MZe, krajské úřady

- hlavní hygienik ČR

- potravinářského výzkumu



Proč byste se měli zúčastnit?

- Uslyšíte příklady úspěšných projektů zavádění biopotravin do veřejného stravování ze zahraničí i České republiky

- Dozvíte se nejnovější informace z oblasti výživy a výhod biopotravin pro zdraví

- Získáte inspirativní nápady, které můžete ihned začít realizovat

- Dozvíte se, jak úspěšně využít biopotraviny ke zvýšení spokojenosti vašich zákazníků

- Získáte aktuální informace a vyměníte si zkušenosti v rámci neformálních diskusí s experty a kolegy



Místo konference: sál tiskového střediska-Press Center, Pavilon E, Výstaviště Brno,

Odborný garant konference: Mgr. Tomáš Václavík, Green marketing

Organizátor konference: Veletrhy Brno, a.s.

Partneři konference: Ministerstvo školství ČR (v jednání), Jihomoravský kraj (v jednání), Ministerstvo zemědělství (v jednání)

Další informace: Green marketing, Tom Vaclavik, T: 420 541 263 456, E: tom@greenmarketing.cz
Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí