Středa, 24. dubna 2024

Nokia uvedla svůj první ekologický mobil

Nokia uvedla svůj první ekologický mobil

Nokia představila nový mobilní telefon, ze kterého budou mít radost všichni ekologičtí aktivisté. Povrch modelu 3110 Evolve je totiž vyroben z dobře recyklovatelného bio materiálu a v balení bude obsažena i hospodárná nabíječka.

Úspora energie, recyklace, obnovitelné zdroje a podobná slova jak vystřižená z programu organizace Greenpeace můžete nalézt v tiskové zprávě o nové Nokii 3110 Evolve. Tento mobil je vůbec první z kategorie „zelených“, který brzy obohatí portfolio finského výrobce. Jeho bio kryty jsou tvořeny z více jak 50 % obnovitelných materiálů, za ekologické lze také považovat skromné balení, které je z 60 % recyklovatelné. Spolu s telefonem bude rovněž dodávána speciální nabíječka AC-8 s úsporou energie o 94 % menší než jsou požadavky Energy Star.


Rodinka 3110

Z hlediska funkčnosti model 3110 Evolve nic nového nenabídne, a jak už je z názvu telefonu patrné, jedná se v podstatě o překrytovanou Nokii 3110 classic. Oba modely tak disponují shodnými  rozměry 108,5 x 45,7 x 15,6 mm a hmotností 87 gramů. Přístroje pracují ve známém uživatelském prostředím S40 a jejich aktivní displej dosahuje rozlišení 128 x 160 bodů při zobrazení 262 tisíc barev. Do telefonů si našel cestu slot pro paměťové karty microSD, fotoaparát s rozlišením 1,3Mpx, FM rádio a hudební přehrávač. Přenos dat zajišťuje miniUSB konektor, infračervený port a technologie Bluetooth s podporou stereofonního bezdrátového poslechu hudby (A2DP). Nokia 3110 Evolve by se měla na trhu objevit během 1. čtvrtletí 2008 za dosud nezveřejněnou cenu.

Zdroj:Lidové noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů