Pátek, 19. dubna 2024

Síť supermarketů Albert a Hypernova byla oceněna za ekologické chování vůči veřejnosti

Síť supermarketů Albert a Hypernova byla oceněna za ekologické chování vůči veřejnosti

PRAHA (WR) - Maloobchodní síť prodejen Albert/Hypernova získala ocenění za ekologické chování vůči veřejnosti v kampani Nehrajme si s PVC, kterou pořádá ekologické sdružení Arnika. V prodejnách zavádí úsporná zařízení a postupně nahrazuje PVC obaly jinými balicími materiály. V budoucnu dojde i k podpoře třídění odpadu.

Ekologické sdružení Arnika nejvíce ocenilo upouštění od používání PVC jako obalového materiálu. Prodejny Albert a Hypernova k balení červeného masa nahradily v podstatě veškeré obaly z PVC za alternativní materiály. "Ve spolupráci s Arnikou jsme nahradili PVC polyethylenovou fólií na balení červeného masa vlastní značky AH Quality na podzim loňského roku," řekl Libor Kytýr, ředitel komunikace prodejen Albert a Hypernova. "V současnosti již vyměňujeme chladící zařízení a osvětlení prodejen za úspornější alternativy. V budoucnu plánujeme také třídění odpadu," dodal Kytýr. Zákazníci prodejen Albert a Hypernova také mohou v obou sítích prodejen využívat zpětného odběru článkových baterií.
Ochrana životního prostředí je jedním z pilířů sociální odpovědnosti maloobchodní sítě Albert/Hypernova v České republice. "Jako jeden z největších maloobchodníků v České republice si uvědomujeme svůj díl odpovědnosti vůči životnímu prostředí," uuvedl Kytýr. Od září letošního roku jsou v prodejnách Albert k dostání ekologické papírové tašky, které přispívají k ochraně životního prostředí.

Prodejny Albert a Hypernova získaly uznání zejména za ekologický přístup ke svým zákazníkům. "Máme radost, že alespoň některé obchodní řetězce již pracují na konkrétních opatřeních, jak svůj přístup k životnímu prostředí zlepšit," říká autorka ankety Miroslava Jopková, představitelka sdružení Arnika. Kampaň Nehrajme si s PVC proběhla mezi 11 společnostmi provozujícími na území České republiky síť obchodních řetězců s potravinami.

Vydavatel: WEBReporter.cz, Česká informační agentura, s.r.o.
Redaktor: Barbora Štanglová
Telefon: 420224800977
e-mail: stanglova@webreporter.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů