Pátek, 29. března 2024

Vyrábějte férově

Vyrábějte férově
Převážná většina evropských spotřebitelů uvádí, že jsou velmi znepokojeni zprávami o špatné kvalitě některých dovážených hraček, a proto budou při koupi dárků pro své děti velmi opatrní. Titíž spotřebitelé uvádějí, že jsou ochotni zaplatit víc za věci, u nichž je zaručeno, že byly vyrobeny v nejlepších podmínkách a že podléhají kontrole - a to jak kvalitativní, tak etické.

Např. u hraček si v průměru více než polovina respondentů hodlá kontrolovat kvalitu, ale také podmínky výroby - zda při ní nedochází k nadměrnému poškozování životního prostředí nebo k sociálním nesrovnalostem. Prodejci by proto měli být velmi snaživí při podávání pravdivých informací o zboží, jeho původu a kvalitě.

Evropští spotřebitelé, kteří se stávají uvědomělými, se skutečně čím dál více zajímají o ekologické a etické otázky. Více než 50 % Evropanů (45 % Čechů) tvrdí, že při nákupu dárků na konci roku zohledňují metody výroby a zemi původu zboží. Čechům záleží na ekologických podmínkách výroby a 64 % spotřebitelů v ČR se zajímá také o etický původ výrobku. Možná trochu překvapivé zjištění na přetrvávající stereotypy o tom, že Češi se o tyto aspekty nestarají. Pokud spotřebitelé informace, které očekávají, nedostanou, je pravděpodobné, že si vyberou jiné dárky, např. takové, jejichž koupi doporučují zprávy o bezpečnosti a kvalitě daných produktů nebo marketingové aktivity.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů