Pátek, 19. dubna 2024

Pozvání na Den otevřených dveří na Jihočeské univerzitě

Pozvání na Den otevřených dveří na Jihočeské univerzitě
  • V pátek 25. ledna 2008 pořádá Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Den otevřených dveří, který je určen zájemcům o vysokoškolské studium i nejširší veřejnosti.

    Na Den otevřených dveří připravilo program všech sedm fakult Jihočeské univerzity (ekonomická, filozofická, pedagogická, přírodovědecká, teologická, zdravotně sociální, zemědělská). Veřejnosti se představí také Ústav fyzikální biologie JU, který sídlí v Nových Hradech.

    Návštěvníkům bude prezentována nabídka studijních oborů, včetně oborů nově akreditovaných. Na Jihočeské univerzitě, která má v současné době přes 11 000 posluchačů, je možné studovat ve 189 oborech s řadou specializací v prezenční i kombinované formě studia. Zájemci budou mít možnost prohlédnout si učebny, pracoviště a laboratoře jednotlivých fakult a i pracoviště některých ústavů Akademie věd ČR (viz níže uvedený program).

    Ze strany veřejnosti je o Den otevřených dveří JU stoupající zájem - v roce 2006 navštívilo univerzitu kolem tří a půl tisíce návštěvníků, v roce 2007 to bylo již pět tisíc zájemců
  • Přírodovědecká fakulta

pátek 25. ledna 2008 v 10.00 a 13.00 hodin v objektu fakulty (areál Biologického centra AV ČR)

Po informačním výkladu v aule univerzity (nízká budova naproti koleji K4) následuje prohlídka laboratoří, pracovišť a učeben Přírodovědecké fakulty a vybraných pracovišť ústavů Akademie věd ČR.

Součástí „Dne otevřených dveří“ na Přírodovědecké fakultě je promítání unikátních filmů s přírodovědnou tematikou a možnost besedovat se studenty Přírodovědecké fakulty.

  • Ústav fyzikální biologie

Zámek 136, 373 33 Nové Hrady; tel.: 386 361 259; e-mail: studijni@greentech.cz (studijní oddělení)

pátek 25. ledna 2008 v době od 10.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 15.00 hodin v objektech Akademického a univerzitního centra (AUC) v Nových Hradech.

Po informativním výkladu o zaměření a hlavních výsledcích vědecko-pedagogické činnosti Ústavu fyzikální biologie, doprovázeném audiovizuálními ukázkami v divadelním sále nového zámku, bude následovat prohlídka laboratoří a pracovišť ÚFB, biotechnologické haly (bioinkubátoru) a specializovaných učeben.

Ústav fyzikální biologie zajišťuje především výchovu mladých vědeckých pracovníků v doktorském studijním oboru "Biofyzika". Dále participuje na organizaci a realizaci výuky v bakalářských studijních oborech "Biofyzika", "Měřicí a výpočetní technika" a rovněž v navazujících magisterských studijních oborech "Biofyzika" a "Aplikovaná měřicí a výpočetní technika" (Přírodovědecká fakulta JU). Zájemcům o tyto studijní obory budou poskytnuty základní informace na uvedené fakultě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů