Středa, 24. dubna 2024

Boje o skládku vedly na jihu Itálie ke zranění dvou osob

Boje o skládku vedly na jihu Itálie ke zranění dvou osob
Neapol dál řeší velké problémy s odpadky. I když se mělo postavit moderní spalovací zařízení, které by městu ulevilo, stavba se přes sliby místních orgánů stále odkládala a zařízení bude hotové nejdříve za rok.
reklama
Řím/Praha, 5. 1. 2008 (iHNed.cz)

italie_odpad_192.jpgRozlícení obyvatelé jihoitalské Neapole v sobotu zablokovali železniční trať, házeli kameny na policisty a převraceli automobily, aby tak znovu protestovali proti plánům na otevření velké skládky, jež by pomohla vyřešit nynější krizi kolem domovního odpadu. Toho se ve italie_odpadky192.jpgměstě za poslední dny nahromadilo přes 2000 tun, protože ho není kam odvážet.


Neapol se s tzv. odpadkovou krizí potýká ale už léta, hovoří se o špatném řízení na radnici a všudypřítomné korupci. Skládku západně od Neapole, která byla v roce 1996 uzavřena, chtějí místní úřady otevřít už příští týden, ale místní obyvatelé jsou kategoricky proti, protože se obávají škodlivého vlivu na beztak již ohrožené životní prostředí.


neapol_hori_odpadky_192.jpgDemonstranti, kteří protestují už od začátku týdne, dnes převrátili tři menší vozidla, aby zabránili nákladním vozům v příjezdu ke skládce, po policistech, kteří se snažili zabránit výbuchům násilí, házeli kameny. Podle policie byli při incidentech dva lidé zraněni.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů