Sobota, 20. dubna 2024

Predstavilo sa ekologické Ferrari

Predstavilo sa ekologické Ferrari
Predstavujeme vám najnovší zaujímavý koncept Ferrari F430, ktorý nesie príznačné označenie Biofuel. Ferrari splnilo prostredníctvom unikátneho konceptu sľub, ktorý dalo všetkým ekologicky zameraným priaznivcom tejto značky.

Prvý environmentálny prototyp tejto značky otvára Ferrari dvere do nového segmentu unikátnych superšportov, ktorý je zatiaľ ponukovo veľmi obmedzený.
Koncept Biofuel je postavený na dizajne modelu F430 Spider a poháňa ho palivo E85, ktoré je zmesou tvorenou z 85% etanolom a z 15% klasickým benzínom.

Najzaujímavejším faktom na ekologickom prototype je, že aj napriek svojej orientácii na životné prostredie, má vyšší výkon ako klasický F430 Spider. Jeho celkový výkon sa zvýšil o 10%, má aj o 4% zvýšený krútiaci moment a zároveň sa znížila aj úroveň jeho CO2 emisií o celých 5%.

Ferrari zatiaľ nepotvrdilo úmysel s produkčnou verziou ekologického prototypu. Už dávnejšie však oznámilo, že má v pláne do roku 2012 znížiť zaťaženie životného prostredia CO2 emisiami zo svojich modelov až o 40%.

Zdroj: TS_Autoserver
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů