Pátek, 29. března 2024

Zelenou přírodě, knihy nevidomým

Zelenou přírodě, knihy nevidomým

Na mnohé dotazy ke sběru vršků od PET lahví máme jednoduchou odpověď: Sbíráme dál! Díky nadšení mnoha škol nejen z vyškovského regionu, ale také brněnských, se náš malý skládek neustále plní pytli vršků. Prosíme však, zejména školy, dohlédněte na čistotu odevzdávaných vršků. Dva pytle byly plné bláta!

Do 31. prosince 2007 jsme firmě Purus Kostelany odevzdali celkem 2 961 kg vršků a utržili za ně 14 805,- Kč. Dosud jsme zakoupili audioknihy za 6 616,- Kč. Ty, a mnohé další, si můžete vypůjčit v hudebním oddělení naší knihovny ve 3. patře ve všední dny od 13 do 17 hodin. Zrakově postižení a nevidomí uživatelé mají výpůjčku zdarma, ostatní registrovaní zájemci platí poplatek dle Ceníku služeb.

V letošním roce věnujeme výnos sběru vršků opět na nákup audioknih a dále na projekt scénického čtení Listování. První představení s knihou Roberta Fulghuma Co jsem to proboha udělal? se konalo v říjnu loňského roku a celkovou cenu jsme dotovali příspěvkem 600,- Kč. V současné době jednáme o druhém přestavení v březnu tohoto roku.

Děkujeme všem zúčastněným – školám, firmám, společnostem, zájmovým sdružením i jednotlivcům – za ochotu přispět k barevnějšímu světu nejen nevidomých a slabozrakých, ale všem, kdo mají rádi literaturu ve všech jejich podobách.

Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01, Vyškov
knihovna@kkdvyskov.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů