Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Návrh novely zákona o vnitrozemské vodní plavbě, která má nově upravit podmínky pro provoz vodních skútrů, schválila včera vláda. Podle ní by o povolení k jízdě skútrů rozhodovaly dotčené obce, nikoliv ministerstvo dopravy. Po večerním zasedání vlády to řekl premiér Mirek Topolánek. Majitelé skútrů s tím však nesouhlasí a chtějí stát žalovat u Evropského soudního dvora.

Přeshraniční spolupráce v oblasti životního prostředí. Kontaktní centrum pro česko-německou spolupráci při Regionální hospodářské komoře Poohří pořádá ve spolupráci s obdobným centrem na německé straně setkání firem, které se věnují technologiím zaměřeným na životní prostředí a příbuzným oborům. Akce se koná 21. února v Krajské knihovně v Karlových Varech.

Nejvíce bude letos Povodí Vltavy investovat do Novořecké hráze a úpravy koryta v Českých Budějovicích
Státní podnik Povodí Vltavy letos investuje do protipovodňových opatření na jihu Čech přibližně 300 miliónů korun.

Liberec/ Statutární město Liberec vyhlašuje výběrové řízení pro poskytnutí dotace z prostředků Ekofondu v roce 2008. Dotace bude poskytnuta v oblastech: ekologická výchova a osvěta, ochrana přírody a krajiny, údržba, ochrana a tvorba zeleně ve městě, péče o vodní toky a zdroje, obnovitelné zdroje energie - neziskové projekty a studie, předcházení, třídění, využívání a odstraňování odpadů a péče o zvířata v nouzi. Formuláře pro podání žádosti o dotaci žadatelé obdrží v recepci radnice nebo na www.liberec.cz. Přihlášky přijímá město do 14. března, a to v podatelně magistrátu nebo v kanceláři č. 306.

Dne 11. února 2008 se bude konat v budově Akademie věd ČR na Národní třídě v Praze v 15:00 tisková konference a následně bude v 16:30 slavnostně zahájen program Roku planety Země vernisáží nulté instalace putovní výstavy „Planeta Země mocná a zranitelná“.

Ve dnech 25. až 27 ledna proběhlo v Seči u Chrudimi zimní setkání pracovníků ochrany přírody.
V pátek 25. ledna se uskutečnilo diskusní odpoledne Odborné skupiny pro rekreaci, sport a turistiku, věnované terénní cyklistice ve vztahu k ochraně přírody. Během soboty si účastníci mohli ověřit svoji zdatnost v závodech v přespolním běhu a  po té se uskutečnila exkurze do Přírodní rezervace Oheb a blízkého okolí Sečské přehrady.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů