Úterý, 23. dubna 2024

Vodní zdroje slaví úspěchy v 7. RP

Vodní zdroje slaví úspěchy v 7. RP
Česká firma Vodní zdroje, a.s., dlouhodobě působí v oblasti budování a údržby zdrojů podzemních vod, vodárenství a sanačních prací. Několikaleté zkušenosti má již i s rámcovým programem (RP), který jí přinesl nejen nové kontakty a rozšíření možností spolupráce, ale také další inovace a rozvoj.

Pro společnost je důležité její působení ve třetích zemích, kde provádí sanace podzemních vod a velkých skládek, zavádí monitorovací systémy, řídí vrtné práce a hydrogeologický průzkum lokalit. Díky evropským projektům RP však může k těmto "tvrdým" aktivitám zajistit i ty "měkké", např. vzdělávání místní populace, školení, transfery zkušeností atd. Kvalifikovaní pracovníci firmy předávají své znalosti týmům v rozvojových zemích a firma naopak získává od ostatních partnerů konsorcia jiný pohled a přístup k řešení problémů a společně s nimi vyvíjí nové technologie a metodické postupy.

Účast v RP je zajímavá i ekonomicky, kdy je možné doplňkovými aktivitami zhodnotit národní finance, jež jsou poskytovány na projekty ve třetích zemích českými ministerstvy. Naše národní projekty lze tak efektivně propojit s evropskými.

Zuzana Boukalová, vedoucí oddělení zahraničních vztahů, pozitivně hodnotí i své osobní zkušenosti hodnotitele evropských projektů. Hodnotitelem se může stát kdokoliv, stačí zapsat se do databáze hodnotitelů, ze které EK vybírá nezávislé odborníky. Z jejího pohledu se jedná o nepřenosnou zkušenost, kterou umí její mateřská společnost Vodní zdroje, a.s., zúročit při přípravě dalších projektů.

V současné době se firma chystá podat dva projekty do výzvy Životní prostředí 2008.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů